Trash Art 2001 στην Τεχνόπολη

29.05.2001
Τον 4ο Μαραθώνιο Δημιουργίας και Ανακύκλωσης, γνωστό ως Trash Art, διοργανώνουν και φέτος το περιοδικό ΟΖΟΝ, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΙΣΑΛΟΣ και η οργάνωση Trash Art, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν πενήντα νέοι Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους, οι οποίοι μεταμορφώνουν άχρηστα αντικείμενα, παλιά σκεύη, χαρτιά και σίδερα σε πρωτότυπα έργα τέχνης, προσιτά σε κάθε? τσέπη.
Τον 4ο Μαραθώνιο Δημιουργίας και Ανακύκλωσης, γνωστό ως Trash Art, διοργανώνουν και φέτος το περιοδικό ΟΖΟΝ, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΙΣΑΛΟΣ και η οργάνωση Trash Art, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν πενήντα νέοι Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους, οι οποίοι μεταμορφώνουν άχρηστα αντικείμενα, παλιά σκεύη, χαρτιά και σίδερα σε πρωτότυπα έργα τέχνης, προσιτά σε κάθε... τσέπη.
Ζωγράφοι, γλύπτες, φωτογράφοι, χαράκτες, καθώς και εκπρόσωποι από τον χώρο της αρχιτεκτονικής, του σχεδίου μόδας και κοσμήματος, του Video Art, του Design και του Performance μετατρέπουν την Τεχνόπολη στο μεγαλύτερο ατελιέ της Αθήνας, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν τη στιγμή της δημιουργίας τους, και παράλληλα να θαυμάσουν ή και να αγοράσουν πίνακες, γλυπτά κατασκευές, εγκαταστάσεις, Fashion Objects κ.ά. Τέλος, οι μικροί φιλότεχνοι, ηλικίας 6-14 χρόνων, με την καθοδήγηση παιδαγωγών και καλλιτεχνών, θα μπορούν να μάθουν τα μυστικά της ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την μετατροπή των άχρηστων υλικών σε έργα Τέχνης.
Πρέπει να σημειωθεί, πως στόχος του τριήμερου αυτού Μαραθωνίου, πέρα από την προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σχετικά με την οικολογία και την τέχνη μέσα από την ανα-δημιουργία, είναι και η προσέγγιση ενός από τα πιο ευαίσθητα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα, το πρόβλημα των αστέγων. Ετσι και φέτος, θα διατεθεί μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων "Αστεγοι της Αθήνας".