Μπρουκ, Μπέκετ, Κάφκα... Πέρα από τα Όρια!

27.04.2009
Tο Θέατρο Πέρα από τα Όρια πιστό στο ραντεβού του επιστρέφει με καλλιτέχνες, παραγωγές αλλά και παγκόσμιες πρεμιέρες, που λίγο πριν ή λίγο μετά παρουσιάζονται στην Ευρώπη και Αμερική, έρχονται στην Ελλάδα τοποθετώντας την Αθήνα στον χάρτη των Μητροπόλεων του Πολιτισμού.

Tο Θέατρο Πέρα από τα Όρια πιστό στο ραντεβού του επιστρέφει με καλλιτέχνες, παραγωγές αλλά και παγκόσμιες πρεμιέρες, που λίγο πριν ή λίγο μετά παρουσιάζονται στην Ευρώπη και Αμερική, έρχονται στην Ελλάδα τοποθετώντας την Αθήνα στον χάρτη των Μητροπόλεων του Πολιτισμού.
Έτσι, μετά το Σχολείο Γυναικών του Μολιέρου με τον Daniel Auteuil στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Φεβρουάριο, η συνέχεια έχουν οι ..... Πίτερ Μπρουκ, Σάμιουελ Μπέκετ, Bouffes du Nord, Φραντς Κάφκα, Κάθριν Χάντερ, Young Vic!

Πιο συγκεκριμένα, η Αττική Πολιτιστική Εταιρεία σε συνεργασία με το Θέατρο Bouffes Du Nord ( Παρίσι) και το Θέατρο Υoung Vic ( Λονδίνο) παρουσιάζει στις 9, 10, 11 Μαΐου 2009 στο Θέατρο Δημήτρης Χορν τα «Θραύσματα» (Fragments) του Σάμιουελ Μπέκετ σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπρουκ!
Το έργο αποτελεί μια σύνθεση τεσσάρων μονόπρακτων του Samuel Beckett «Θέατρο Ι», «Νανούρισμα», «Πράξη Χωρίς Λόγια ΙΙ», «Πηγαινέλα» και «Ούτε» (ένα ολιγόστιχο ποίημα, γραμμένο το 1975 κατά παραγγελία της Όπερας της Ρώμης, όπου ο συνθέτης Morton Feldman κατάφερε να δημιουργήσει ένα έργο μοναδικό).

Σε συνεργασία με την Marie Hélène Estienne
Με τους Hayley Carmichael, Marcello Magni, Khalifa Natour
Σχεδιασμός φωτισμών:
Philippe Vialatte



Επίσης, στις 15, 16, 17 Μαΐου 2009 στο Θέατρο Δημήτρης Χορν θα παρουσιαστεί ο «Πίθηκος του Κάφκα», ένα έργο βασισμένο στο έργο του Franz Kafka Αναφορά στην Ακαδημία.
«...Σεβαστά μέλη της Ακαδημίας, μου κάνατε την μεγάλη τιμή να με προσκαλέσετε ν΄ απολογηθώ για την προηγούμενη ζωή μου ως πίθηκος...»
Φυλακισμένος σ΄ ένα κλουβί, αναζητώντας απεγνωσμένα την ελευθερία του, ο πίθηκος του Κάφκα αποκαλύπτει πώς εξελίχθηκε σ΄ έναν θεατρίνο που περπατά, μιλά, φτύνει, καπνίζει και πίνει.

Ο Πίθηκος του Κάφκα είναι μια καινούργια διασκευή από τον βραβευμένο συγγραφέα Colin Teevan.

Με την Kathryn Hunter. Η Eλληνίδα ηθοποιός Κατερίνα Χατζηπατέρα με τα βραβεία Ολιβιέ και Σαίξπηρ κάνει τη μεγάλη επιτυχία στο Θεατρικό Λονδίνο.

Συνεργασία με το Θέατρο Young Vic του Λονδίνου
Πρεμιέρα στο Λονδίνο 14 Μαρτίου 2009
H παράσταση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Σκηνοθεσία: Walter Meierjohann
Διασκευή: Colin Teevan
Σκηνικά: Steffi Wurster
Κοστούμια: Richard Hudson
Φωτισμοί: Mike Gunning
Μουσική: Nikola Kodjabashia
Κίνηση: Ilan Reichel

Όλες οι παραστάσεις έχουν ελληνικούς υπέρτιτλους.



Πληροφορίες:
Αττική Πολιτιστική Εταιρεία: 210 722 5469 ? 210 645 7406
6944 356721 - 6944754242
www.tbb.gr, www.attiki-cultural.org

Προπώληση και κρατήσεις εισιτηρίων:
Θέατρο Δημήτρης Χορν: Αμερικής 10, Αθήνα
Τηλ. 210 36 12 500

Δευτέρα έως Σάββατο 10.00-20.00
Κυριακή: 12.00 - 20.00
Ημέρες παραστάσεων: 10.00 -21.00
Κρατήσεις με πιστωτική κάρτα : 210 81 0 81 81
Κρατήσεις μέσω Internet : www.ellthea.gr

Στη Fnac και στο Public
Στην Τράπεζα Πειραιώς με μετρητά στα μηχανήματα easypay