Εκθεση αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή

19.04.2001
Εκθεση φωτογραφίας και οπτικοακουστικού υλικού για τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαϊου, στην αποθήκη Γ΄ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο αδερφός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αχιλλέας. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, χαρτογραφική αναπαράσταση των έργων που εκτελέστηκαν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Βορειοελλαδικό χώρο, προβολή ταινίας με το ίδιο θέμα, παρουσίαση της ιστοσελίδας του ιδρύματος στο διαδίκτυο και ενημέρωση για το εκδοτικό έργο του ιδρύματος.
Εκθεση φωτογραφίας και οπτικοακουστικού υλικού αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαϊου, στην αποθήκη Γ΄ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο αδερφός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αχιλλέας.
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, χαρτογραφική αναπαράσταση των έργων που εκτελέστηκαν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Βορειοελλαδικό χώρο, προβολή ταινίας με το ίδιο θέμα, παρουσίαση της ιστοσελίδας του ιδρύματος στο διαδίκτυο και ενημέρωση για το εκδοτικό έργο του ιδρύματος.
Η έκθεση περιλαμβάνει 300 φωτογραφίες από το αρχείο του Αρ. Σαρρηκώστα, φωτορεπόρτερ και επί σειρά ετών του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απεικονίζεται σε όλες τις φάσεις της ζωής και της δράσης του, από τα νεανικά του χρόνια στην Πρώτη Σερρών έως την περίοδο της τελευταίας προεδρικής θητείας του.
Επίσης θα προβληθεί ένα απόσπασμα διάρκειας 20 λεπτών, από την ταινία "Κωνσταντίνος Καραμανλής. Eνα άξιο τέκνο της Μακεδονίας". Η ταινία αποτελεί παραγωγή της ΕΤ3 (1997), έχει σκηνοθετηθεί από τον Κ. Βλάχο και βασίστηκε σε έρευνα που έκανε το ίδρυμα "Κωνσταντίνος Καραμανλής".