Ανδράσιν Ανθη στο Αέναον

02.04.2001
"Ανδρασιν Ανθη" είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του Γεράσιμου Βαλέντη που φιλοξενείται από το Σάββατο 31 Μαρτίου στην αίθουσα Τέχνης "Αέναον". Ο καλλιτέχνης παρουσίαζει ένα σύνολο έργων που διαπνέεται από μια πρωτότυπη ιδέα εν είδει "προσφοράς" ... Κι αυτή η προσφορά είναι μια σειρά εκδοχών εμπνευσμένων από λουλούδια και άλλα φυτά, προορισμένα όχι για γυναίκες, αλλά για άνδρες.
"Ανδρασιν Ανθη" είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του Γεράσιμου Βαλεντή που φιλοξενείται από το Σάββατο 31 Μαρτίου στην αίθουσα Τέχνης "Αέναον". Ο καλλιτέχνης παρουσίαζει ένα σύνολο έργων που διαπνέεται από μια πρωτότυπη ιδέα εν είδει "προσφοράς" ... Κι αυτή η προσφορά είναι μια σειρά εκδοχών εμπνευσμένων από λουλούδια και άλλα φυτά, προορισμένα όχι για γυναίκες, αλλά για άνδρες. Η παράδοση άλλωστε, στις περσικές τουλάχιστον μεσαιωνικές μινιατούρες, μας έχει δώσει, εδώ και αιώνες, ανάλογες παραστάσεις στις οποίες εικονίζονται άνδρες να δέχονται γαρδένιες, βιολέτες και γιασεμιά. Ο Γεράσιμος Βαλεντής αντιμετωπίζει το θέμα μέσα από την δική του προσωπική άποψη, εκσυχρονίζοντας τόσο την έννοια της προσφοράς, όσο και την αντίληψη περί προσφερομένων ανθέων.
Στον κατάλογο του καλλιτέχνη η Κριτικός και Ιστορικος Τέχνης, Αθηνά Σχινά, αναφέρει χαρακτηριστικά : "Τα χρώματα, σε θερμούς χοϊκούς τόνους, μεταδίδουν τις εντάσεις του, εμπλουτίζοντάς το εκάστοτε θέμα, με την αντιπαράθεση ανάμεσα στη γοητεία και τη ματαιότητα, την ωραιότητα και τη φθορά, το φευγαλέο της στιγμής και την διάρκεια της εντύπωσης που κρατούν οι αναμνήσεις. Ο Γεράσιμος Βαλεντής χρησιμοποιεί χρώματα της παλέτας και χρώματα της φύσης, εφ' όσον στις συνθέσεις του μπορεί κανείς να διακρίνει μεταποιημένα φύλλα καπνού καθώς και τα ίδια τα σχήματα της μορφής και των οργανικών τους νευρώσεων. Η χειρονομία του γίνεται μία σύγκλιση ανάμεσα στη φύση και στην τέχνη, με την πρόθεση και το αποτέλεσμα να ενοποιούν τον αισθησιασμό και την εντύπωση, τον συμβολισμό και την πραγμάτωση, την επιθυμία και την προσφορά."
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Απριλίου
Ωρες λειτουργίας : Καθημερινά 10 π.μ - 1.30 μ.μ και 6 μ.μ - 9.30 μ.μ