"Expectations": Έκθεση φωτογραφίας του Ivo Eman

17.03.2009
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει στις 31 Μαρτίου 2009 την ατομική έκθεση του Ολλανδού φωτογράφου Ivo Eman. Στην έκθεση παρουσιάζεται μια σειρά από φωτογραφίες που μοιάζουν με ονειρικές σκηνές μοναχικών προσώπων σε ερημικά τοπία, ενώ παράλληλα υποδηλώνουν μια προσχεδιασμένη πραγματικότητα. Οι συνθέσεις των φωτογραφιών έχουν έντονη θεατρικότητα, σουρεαλισμό, αλλά και χιούμορ.

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει στις 31 Μαρτίου 2009 την ατομική έκθεση του Ολλανδού φωτογράφου Ivo Eman.

Στην έκθεση παρουσιάζεται μια σειρά από φωτογραφίες που μοιάζουν με ονειρικές σκηνές μοναχικών προσώπων σε ερημικά τοπία, ενώ παράλληλα υποδηλώνουν μια προσχεδιασμένη πραγματικότητα. Η οπτική γωνία που χρησιμοποιείται δίνει στο θεατή την αίσθηση ότι είναι μέρος της εικόνας. Οι συνθέσεις των φωτογραφιών έχουν έντονη θεατρικότητα, σουρεαλισμό, αλλά και χιούμορ.

Ο Ivo Eman εμπνέεται από «Το Όνειρο», που για εκείνον είναι η πάλη ανάμεσα στην πραγματικότητα και την επιθυμία. Η δουλειά του πάντα αφηγείται μια ιστορία χωρίς να την καθιστά υπερβολικά προφανή˙ αντίθετα στόχος είναι να βάλει το θεατή στη διαδικασία να αναρωτηθεί τι συμβαίνει πίσω από την κάθε εικόνα. Η ιστορία αυτή μακροπρόθεσμα ριζώνεται στο υποσυνείδητο, αφού μια σημαντική εικόνα επανέρχεται στο μυαλό και είναι ερέθισμα για τη σκέψη και τη φαντασία.

Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαρτίου - 25 Απριλίου 2009
Ώρες λειτουργίας : Τρ. - Παρ. 11.00 -15.00 και 17.00 - 21.00, Σάβ. 11.00 ?14.00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20


Σύντομα βιογραφικά στοιχεία
Γεννήθηκε το 1973 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Σπούδασε Μαθηματικά, τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειψε για τη φωτογραφία. Έχει αποκτήσει BA in Creative Photography στη Foto Academie του Amsterdam και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, όπως στη London Independent Photographers Group exhibition και στο Noorderlicht, photofestival Groningen (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2005). Η δουλειά του έχει προταθεί για το βραβείο Foto Academie του Amsterdam (κατηγορία εμπορικής φωτογραφίας).