Δύο επικριτικά βιβλία από τον Μάικλ Μουρ!

20.08.2004
Ο αμερικανός σκηνοθέτης και συγγραφέας Μάικλ Μουρ πρόκειται να εκδώσει δύο βιβλία, επικριτικά για την αμερικανική κυβέρνηση το Νοέμβριο, πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο αμερικανός σκηνοθέτης και συγγραφέας Μάικλ Μουρ πρόκειται να εκδώσει δύο βιβλία, επικριτικά για την αμερικανική κυβέρνηση το Νοέμβριο, πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster.

Στο ένα από τα βιβλία που τιτλοφορείται "Will They Ever Trust Us Again" (Θα μας ξαναεμπιστευτούν ποτέ;) ο Μουρ θα δημοσιεύσει επιστολές που έλαβε από αμερικανούς στρατιώτες που έχουν σταθμεύσει στο Ιράκ, σύμφωνα με τον εκδότη του. "Είμαι περήφανος που δίνω φωνή στους άνδρες του στρατού που μου έστειλαν γράμματα", είπε ο σκηνοθέτης της ταινίας "Fahrenheit 9/11".
Επίσης, ένα βιβλίο-συνέχεια της ταινίας αυτής αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο την ίδια περίπου περίοδο με την κυκλοφορία της ταινίας σε DVD. O τίτλος του βιβλίου είναι "The Official Fahrenheit 9/11 Reader" (O Επίσημος αναγνώστης της Φαρενάιτ 9/11).

Ο εκδοτικός οίκος ευελπιστεί τα βιβλία να υπάρχουν στα ράφια των βιβλιοπωλείων πριν από τις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου. Η ταινία "Φαρενάιτ 9/11", το πιο πετυχημένο κινηματογραφικό πολιτικό ντοκιμαντέρ όλων των εποχών, έχει σημειώσει εισπράξεις εισιτηρίων που ανέρχονται στα 115 εκατομμύρια δολάρια.

Η ταινία, κόλαφος για την κυβέρνηση Τζορτζ Μπους, καταγγέλλει την πολιτική της Ουάσινγκτον στο Ιράκ και εξετάζει σχέσεις που φέρεται να υπάρχουν ανάμεσα στην οικογένεια Μπους και ισχυρών Σαουδαράβων, όπως η οικογένεια του Οσάμα μπιν Λάντεν