Πρεμιέρα για το Θέατρο Κεφαλληνίας!

17.08.2004
To ολοκαίνουριο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας, που θα στεγάσει την Β' σκηνή της θεατρικής Εταιρίας "Πράξη" ξεκινάει στις 8 Οκτωβρίου παρουσιάζοντας την Μπέττυ Αρβανίτη στο μονόλογο του Ανδρέα Στάικου "Ακόλαστες Εσπερίδες" και την Ράνια Οικονομίδου στον μονόλογο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη "Μεταμφίεση" για δέκα μόνο παραστάσεις.

To ολοκαίνουριο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας, που θα στεγάσει την Β' σκηνή της θεατρικής Εταιρίας "Πράξη" ξεκινάει στις 8 Οκτωβρίου παρουσιάζοντας την Μπέττυ Αρβανίτη στο μονόλογο του Ανδρέα Στάικου "Ακόλαστες Εσπερίδες" και την Ράνια Οικονομίδου στον μονόλογο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη "Μεταμφίεση" για δέκα μόνο παραστάσεις.
Στη Β' σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας θα παρουσιαστούν σε μια συμπαραγωγή της Θεατρικής Εταιρίας "Πράξη" με τις "Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού".

Θα ακολουθήσουν από τις 20 Οκτωβρίου έως το τέλος του μήνα και άλλοι δύο μονόλογοι, "Η κοκόνα η Μαρώ" του Νάνου Βαλαωρίτη με τη Μάγια Λυμπεροπούλου και η "Η τελευταία Μάρθα" του Αλέξη Σταμάτη με τον Δημήτρη Οικονόμου.

Αναλυτικά

"Ακόλαστες Εσπερίδες" του Ανδρέα Στάικου, με την Μπέττυ Αρβανίτη.

Η Εύα Παπαγιάννη, διάσημη συγγραφέας, είναι το πρόσωπο των "Ακόλαστων Εσπερίδων". Μία γυναίκα που οργανώνει στο σπίτι της ερωτικά όργια με το τυπικό μιας διονυσιακής όσο και φινετσάτης τελετουργίας. Το μυθιστόρημά της, στο οποίο εξιστορεί αυτές τις ερωτικές περιπέτειες, γίνεται μπεστ σέλερ σ' όλο τον κόσμο κάνοντας την ίδια διάσημη και πλούσια. Ενα γράμμα, ωστόσο, ανάμεσα στα εκατοντάδες των θαυμαστών της αποκαλύπτει ότι ο συγγραφέας του βιβλίου έιναι ο εραστής της και η σύζυγός του ζητά το μερίδιο της από τα κέρδη.
Σκηνοθεσία και Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Μαστοράκης
Κοστούμια: Λούης Γεράρδος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου


"Μεταμφίεση" του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη με την Ράνια Οικονομίδου.

Μια αποκλειστική νοσοκόμα περιποιείται τα βράδια ένα γέρο διπλωμάτη με κοσμοπολίτικο παρελθόν που είχε καταγράψει σ' ένα ημερολόγιο, γεμίζοντας κούτες ολόκληρες με σελίδες πυκνογραμμένες. Λίγο πριν το θάνατο του, η ηρωίδα βρίσκει αυτές τις σελίδες και μαζί μ΄αυτές έναν μικρό θησαυρό. Μια καινούρια ζωή ξεκινάει γι΄αυτήν. Επειτα από λίγα χρόνια πολυτέλειας, η γυναίκα κλεισμένη στους "τέσσερις τοίχους", αποζητά το παιχνίδι της μεταμφίεσης...
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάκου
Σκηνικά- κοστούμια: Ιουλία Σταυρίδου
Μουσική Επιμέλεια: Πάνος Γιαννακάκης
Φωτισμοί: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
Συνθεσή- Ηχητικός Σχεδιασμός: Φιλ Μπ. Εγκς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος

H Kοκώνα η Μαρώ του Νάνου Βαλαωρίτη με την Μάγια Λυμπεροπούλου

Βρισκόμαστε στην Πόλη την εποχή λίγο πριν απ’ το μεγάλο διωγμό. Σε ένα ημι-ανεξάρτητο κεφάλαιο του μυθιστορήματος "Τα σπασμένα Χέρια της Αφροδίτης της Μήλου" (Εκδόσεις Αγρα), "Η Κοκόνα, η Μαρώ, Πολίτισσα την καταγωγή, το γένος ευγενικιά εν μέρει και πληβεία εν μέρει", αναθυμάται μια... συνεύρεση με τον Ναθαναήλ Μορώνη "φωστήρα του έθνους". Ενας παρωδιακός και ειρωνικά παραληρηματικός μονόλογος, όπου στροβιλίζεται η ιστορία, ο έρωτας και γ φαντασμαγορία της γραφής.

Σκηνοθεσία-επεξεργασία κειμένου: Μάγια Λυμπεροπούλου
Σκηνικός Χώρος- Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκόρου
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Κόρρας


"Η τελευταία Μάρθα" του Αλέξη Σταμάτη με τον Δημήτρη Οικονόμου

Ο ήρωας του έργου, Σάκης Δημόπουλος, είναι ένα άτομο με διαταραγμένη προσωπικότητα. Κάποτε ήταν ένας επίδοξος ζωγράφος, σήμερα είναι φύλακας στην Εθνική Πινακοθήκη. Όλα είναι όπως πρέπει να είναι μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται ο "φύλακας άγγελός του". Στο αρρωστημένο του μυαλό έρχεται με τη μορφή του ψιλικατζή και για τον εσωστρεφή Σάκη γίνεται η "τελευταία ελπίδα για σωτηρία".


"Επαγγελματίας Πυγμάχος" του Αντριάνο Σάπλιν.

Ενα έργο που πραγματεύεται την σκοτεινή στάση της Αμερικής στους σημερινούς πολέμους, μέσα από την ιστορία τεσσάρων προσώπων.
Ενα μοντέρνο πολιτικό έργο που "σπάει κόκαλα" και ταμεία όπου παίζεται, σε μετάφραση Λεωνίδα Καρατζά και σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου.
Μετάφραση: Λεωνίδας Καρατζάς- Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνικά- Κοστούμια: Ελλη Παπαγεωργακοπούλου
Μουσική: Σεραφείμ Τσοτσώνης
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Παίζουν αλφαβητικά: Μυρτώ Αλικάκη, Γρηγόρης Γαλάτη, Πέτρος Λαγούτης, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.
Πρεμιέρα: 11 Νοεμβρίου


"Το Τέλος του Παιχνιδιού" του Σάμιουελ Μπέκετ

Το έργο σταθμός του μεγάλου Ιρλανδού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ, που έγραψε το 1957 στο Παρίσι, πρόκειται να παρουσιαστεί στη Β' Σκηνή του Θεάτρου οδού Κεφαλληνίας από τα μέσα Φεβρουαρίου
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Μάγια Λυμπεροπούλου και Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνικά- Κοστούμια: Ελλη Παπαγεωργακοπούλου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική Επιμέλεια: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Παίζουν: Μάγια Λυμπεροπούλου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Πρεμιέρα: Τέλη Φεβρουαρίου 2005