Εκθεση του Paul Pfeiffer στην Αθηνα

03.08.2004
Eκθεση βιντεοεγκαταστάσεων και φωτογραφίας του διάσημου Αμερικανού εικαστικού καλλιτέχνη Paul Pfeiffer συνδιοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, το Γραφείο Μορφωτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. και η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων "Μελίνα"
Eκθεση βιντεοεγκαταστάσεων και φωτογραφίας του διάσημου Αμερικανού εικαστικού καλλιτέχνη Paul Pfeiffer συνδιοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, το Γραφείο Μορφωτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. και η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων "Μελίνα" (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο), από 9 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Θα παρουσιαστούν έργα που έχουν σχέση με τον αθλητισμό και τα οποία τον καταξίωσαν διεθνώς, ενώ περιλαμβάνεται και το Morning After the Deluge (Πρωινό Μετά τον Κατακλυσμό, 2003), το οποίο ο καλλιτέχνης έχει χαρακτηρίσει ως την πλέον "φιλόδοξη" δουλειά του, με βίντεο, μέχρι σήμερα.

Ο Pfeiffer διερευνά διεισδυτικά τις ανθρώπινες προσδοκίες και αποτυχίες με τη βοήθεια των ψηφιακών μέσων. Προβληματίζεται τόσο από τα σημερινά θέματα όσο και από εκείνα του αύριο, σε συνάρτηση με την εκπληκτική και συνεχή επανάσταση που συντελείται στον τομέα της οπτικής αναπαράστασης. Μέσα από εικόνες αθλητικών γεγονότων, κινηματογραφικές ταινίες και την ποπ κουλτούρα, ο δημιουργός προσπαθεί να βρει απαντήσεις σε θέματα όπως η ταυτότητα, η φυλή και ο πολιτισμός του ανθρώπου. Οι βιντεοεγκαταστάσεις και οι φωτογραφίες της έκθεσης αποτελούν μέρος της βραβευμένης παρουσίασης που πραγματοποίησε ο Pfeiffer στη Διεθνή Μπιενάλε του Καϊρου , το 2003. Ο καλλιτέχνης έχει κερδίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις ανάμεσα στις οποίες και το πρώτο βραβείο Buckshaum, στην Μπιενάλε του Whitney Museum of American Art στη Ν.Υόρκη το 2000, ενώ η δουλειά του συγκαταλεγόταν στην επίσημη συμμετοχή των Η.Π.Α η κατά την 49 Μπιενάλε της Βενετίας το 2001.

Επιμελήτριες της έκθεσης στην Αθήνα είναι η Holly Block, Γενική Διευθύντρια του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού για την σύγχρονη τέχνη Art in General στη Νέα Υόρκη και η Jane Farver, Διευθύντρια του List Visual Arts Center του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασσαχουσέτης (ΜΙΤ).

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Κυριακή 10.00- 22.00.