Αθήνα, Μεταξύ Ουρανού και Θάλασσας

30.07.2004
Με πανοραμικό τρόπο, από αέρος και δια θαλάσσης, παροτρύνει τους φιλότεχνους να γνωρίσουν την σύγχρονη ελληνική πρωτεύουσα και τα περίχωρα της, ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους φωτογράφους, ο Philip Plisson, στην έκθεση "Αθήνα, Μεταξύ Ουρανού και Θάλασσας".
Με πανοραμικό τρόπο, από αέρος και δια θαλάσσης, παροτρύνει τους φιλότεχνους να γνωρίσουν την σύγχρονη ελληνική πρωτεύουσα και τα περίχωρα της, ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους φωτογράφους, ο Philip Plisson, στην έκθεση "Αθήνα, Μεταξύ Ουρανού και Θάλασσας" που συνδιοργανώνουν η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και ο εκδοτικός οίκος "La Lucarne", με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, από τις 4 Αυγούστου έως τις 28 Σεπτεμβρίου (Πειραιώς 100, Γκάζι).

Στις φωτογραφίες του απαθανατίζονται οι ομορφότερες και ξεχωριστές τοποθεσίες της Αθήνας, το γοητευτικό αστικό της σύνολο, η ποίηση της θαλασσινής ατμόσφαιρας, οι παράξενες λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής με τα απομεινάρια του παρελθόντος, ενώ αποκαλύπτονται οι στενοί δεσμοί των πολιτισμών που συνυφαίνουν τον ιστό της, τη ζωντανή πραγματικότητα της πόλης, που για 15 ημέρες με αφορμή την διοργάνωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων της χιλιετίας θα αποτελεί την πρωτεύουσα της υφηλίου. Ο Philip Plisson είναι ναυτικός-φωτογράφος. Το πάθος του για τη θάλασσα τον οδήγησε τα τελευταία 15 χρόνια στην έκδοση τριάντα δύο βιβλίων, με θέματα που αφορούν στο υγρό αυτό στοιχείο, όπως: "La Mer" και "Pκcheurs d'images" (Εκδόσεις de La Martinire) και "Phares Ouest" (Εκδόσεις Le Chκne), τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Οι φωτογραφίες του είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο και τα βιβλία του έχουν τυπωθεί σε χιλιάδες αντίτυπα. Με τον βοηθό του Christophe Le Potier και τον πιλότο του Thierry Leygnac, χρειάστηκε περισσότερο από ένα μήνα δουλειάς για να ολοκληρώσει την λήψη αυτού του λευκώματος, που μας καθιστά κοινωνούς μιας διαφορετικής προσέγγισης της πρωτεύουσας, η οποία -όπως λέει ο ίδιος- ζει και μεγαλώνει δίπλα στο κύμα της θάλασσας.

Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Κυριακή 10.00-22.00.