Η "Λίμνη των Κύκνων" από την Ε.Λ.Σ.

09.07.2004
Ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα του διεθνούς ρεπερτορίου, τη "Λίμνη των Κύκνων" του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο, στις 14 και 15 Ιουλίου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, σε χορογραφία Ιγκόρ Ζελένσκι.
&00 Ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα του διεθνούς ρεπερτορίου, τη "Λίμνη των Κύκνων" του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο, στις 14 και 15 Ιουλίου (21.00), στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, σε χορογραφία Ιγκόρ Ζελένσκι, με πρωταγωνιστές τον ίδιο, την Αλίνα Στεργιανού, το Στράτο Παπανούση, το Γιώργο Βαρβαριώτη κ.α.

Το μπαλέτο πλαισιώνει η Ορχήστρα της Ε.Λ.Σ. υπό τη διεύνθυση του Ηλία Βουδούρη. Η "Λίμνη των Κύκνων" διαθέτει εξαιρετική μουσική, ενώ το μουσικό της θέμα είναι διάσημο και έχει γίνει ακόμη και τραγούδι.

Η υπόθεση του έργου βασίζεται σε ένα γερμανικό παραμύθι. Η πριγκήπισσα Οντέτ έχει μεταμορφωθεί σε κύκνο από το μάγο Ρόθμπαρτ. Τα μεσάνυχτα, η ίδια και η συνοδεία της παίρνει ανθρώπινη μορφή για λίγες ώρες. Κάποια στιγμή η Οντέτ συναντά τον πρίγκηπα Ζίγκφριντ, ο οποίος την ερωτεύεται και ορκίζεται να τη σώσει. Στη διάρκεια ενός χορού, στο παλάτι, ο Ζίγκφριντ πρέπει να διαλέξει νύφη. Έρχεται ο Ρόθμπαρτ με την κόρη του, Οντίλ, η οποία έχει τη μορφή του μαύρου κύκνου και μοιάζει με την κόρη του, Οντίλ. Ο πρίγκηπας ξεγελιέται...

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στα ταμεία της ΕΛΣ (Ακαδημίας 59) και του Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39). Τιμές: ευρώ 65, 50, 40, 35, 25 (άνω διάζωμα) και 20 (φοιτητικό).