Όταν οι Θεοί γίνονται Άνθρωποι...

07.07.2004
Το Μουσείο Φρυσίρα επ' ευκαιρία της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας, διοργανώνει την έκθεση - σταθμό για την πολιτιστική ζωή της πρωτεύουσας με θέμα "Ολυμπιακές Πόλεις - Όταν οι Θεοί γίνονται Aνθρωποι".
Το Μουσείο Φρυσίρα επ' ευκαιρία της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας, διοργανώνει την έκθεση - σταθμό για την πολιτιστική ζωή της πρωτεύουσας με θέμα "Ολυμπιακές Πόλεις - Όταν οι Θεοί γίνονται Aνθρωποι". Η έκθεση θα φιλοξενείται στους χώρους του Μουσείου από τις 14 Ιουλίου ως τις 12 Σεπτεμβρίου 2004.

Το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει έργα σύγχρονων καλλιτεχνών από Ολυμπιακές Πόλεις αλλά και από όλο τον κόσμο, όπως η Michal Chelbin από το Ισραήλ, ο Jonathan Webb από τις Η.Π.Α., η Marilene Oliver, ο Marc Wayland, ο Paul Hodgson και ο Edward Lucie-Smith από τη Μεγάλη Βρετανία, ο Fereydoun Ave από το Ιράν, ο Tara Sosrowardoyo από την Ινδονησία, ο Sui Jianguo, o Weng Fen και ο Ho Siu Kee από την Κίνα, ο Per Wizen και ο Lars Siltberg από τη Σουηδία, ο Genia Chef και η Olga Tobreluts από τη Ρωσία, ο Ivan Pinkava από τη Δημοκρατία της Τσεχίας, η Jiivanii RedMarks από τη Τζαμάικα, η Bernadette da Cunha από την Ινδία, ο Victor Koen και ο Δημήτρης Γέρος από την Ελλάδα, οι Maslen & Mehra από την Αυστραλία, η Kim Poor από τη Βραζιλία και ο Mark Soosaar από την Εσθονία.

Την έκθεση επιμελείται ο διεθνούς φήμης τεχνοκριτικός και επίτιμος διευθυντής του Μουσείου Φρυσίρα, κος Edward Lucie-Smith, ο οποίος αναφέρει:
"Συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε τους μεγάλους πρωταθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων ως "ημίθεους", ανθρώπους που έχουν δυνάμεις πάνω και πέρα από το κανονικό των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Η έκθεση, αφιερωμένη ως επί το πλείστον στις ψηφιακές εικόνες, θα προσπαθήσει να ανατρέψει αυτή την εξίσωση. Ο ολυμπιακός ανταγωνισμός υπάρχει για να αποκαλύπτει όχι την ύπαρξη των ημίθεων, αλλά το τι μπορεί να καταφέρει ένας - κατά τα άλλα συνηθισμένος - άνθρωπος, όταν θέσει στον εαυτό του έναν θεϊκό στόχο."

Στην έκθεση προβάλλονται τα τελευταία τεχνολογικά δεδομένα της τέχνης του 21ου αιώνα με ψηφιακή φωτογραφία, γλυπτική, εγκαταστάσεις και video, που σχολιάζουν την ομορφιά του ανθρωπίνου σώματος, αλλά και τη θνητότητά του. Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσος πολυτελής κατάλογος με εισαγωγικό κείμενο του επιμελητή της έκθεσης κ. Edward Lucie-Smith.