Κεραμική στην γκαλερί Βουρκαγιανή

21.06.2004
Οι κεραμικές κόρες (15ος αιώνας π.Χ) που βρέθηκαν από την αρχαιολογική ομάδα του John Caskey στο χώρο της Αγίας Ειρήνης Βαρκαρίου στη νήσο Κέα και εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πρωτεύουσας του νησιού, Ιουλίδα, είναι η πηγή έμπνευσης της Χαράς Μπαχαρίου και της Χριστίνας Μόραλη.
Οι κεραμικές κόρες (15ος αιώνας π.Χ) που βρέθηκαν από την αρχαιολογική ομάδα του John Caskey στο χώρο της Αγίας Ειρήνης Βαρκαρίου στη νήσο Κέα και εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πρωτεύουσας του νησιού, Ιουλίδα, είναι η πηγή έμπνευσης της Χαράς Μπαχαρίου και της Χριστίνας Μόραλη. Οι δύο κεραμίστριες εκθέτουν την προσωπική τους άποψη για τη γυναικεία μορφή στην κεραμική στις 3 Ιουλίου 2004, στην Γκαλερί "Βουρκαριανή" στην Κέα.

Όταν για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2002, η Χριστίνα Μόραλη αντίκρισε τα μεγάλα κεραμικά αγάλματα συγκλονίστηκε, όπως λέει η ίδια και άρχισε να τα επισκέπτεται συχνά, να τα επεξεργάζεται και να κρατάει σημειώσεις για την τεχνική τους, μιας και αυτή η τεχνική δεν έχει αλλάξει εδώ και χιλιάδες χρόνια! Επικοινώνησε τότε με τη φίλη και κεραμίστρια Χαρά Μπαχαρίου που είχε ασχοληθεί με την γυναικεία μορφή, για να έρθει να τις δει. Η αντίδραση της ήταν ίδια και έτσι αποφάσισαν να συνεργαστούν ανταλλάσσοντας πληροφορίες και δουλεύοντας έναν ολόκληρο χρόνο με ένα στόχο: να εκθέσουν το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς στον πιο κατάλληλο χώρο, στην Κεά.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην γκαλερί "Βουρκαριανή" στην Κέα, απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο που βρέθηκαν οι "κόρες". Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 3 Ιουλίου από τις 20.30.

Διάρκεια έκθεσης: 3-17 Ιουλίου
Ωρες λειτουργίας: 10.00-14.00, 18.00-23.00
Γκαλερί "Βουρκαριανή", Βουρκάρι, Κέα
Τηλέφωνο: 22880-21458