Η Μελίνα στο λιμάνι...

30.03.2004
"Mελίνα Mερκούρη: Φωτογραφικά Πορτρέτα" είναι η έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί μέχρι τις 7 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, στο Μουσείο Φωτογραφίας (Αποθήκη 1, λιμάνι), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ημέρες Εκφρασης και Δημιουργίας 2004".
"Mελίνα Mερκούρη: Φωτογραφικά Πορτρέτα" είναι η έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί μέχρι τις 7 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, στο Μουσείο Φωτογραφίας (Αποθήκη 1, λιμάνι), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ημέρες Εκφρασης και Δημιουργίας 2004", που διοργανώνεται με την υποστήριξη των Φίλων του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και με την συνεργασία του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου.
Η έκθεση, της οποίας επιμελείται η Ελένη Μαλιγκούρα, αποτελεί αφιέρωμα μνήμης στη Mελίνα Μερκούρη για την συμπλήρωση δέκα χρόνων απουσίας της. Αναδεικνύει πτυχές της θεατρικής, κινηματογραφικής και δημόσιας ζωής της Mελίνας, παρουσιάζοντας επιλεγμένα πορτρέτα της από καταξιωμένους φωτογράφους, όπως οι Nτίνος Διαμαντόπουλος, Tάσος Bρεττός, Nίκος Παναγιωτόπουλος, Ντίμης Aργυρόπουλος, Δημήτρης Παπαδήμος (αρχείο ΕΛΙΑ), καθώς και πλούσιο υλικό από το αρχείο του Iδρύματος Mελίνα Mερκούρη.