"Χορός μεταμφιεσμένων" στη Θεσσαλονίκη

29.03.2004
Την όπερα του Τζουζέπε Βέρντι "Χορός μεταμφιεσμένων" παρουσιάζει από τις 28 Μαρτίου και για πέντε μόνο παραστάσεις η Όπερα Θεσσαλονίκης του Κ.Θ.Β.Ε στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κατερίνας Καρατζά και μουσική διεύθυνση: Dejan Savic και Γιώργου Βαγιανού ενώ οι επόμενες παραστάσεις θα δοθούν στις 30 Μαρτίου και στις 1, 3 και 6 Απριλίου.
Την όπερα του Τζουζέπε Βέρντι "Χορός μεταμφιεσμένων" παρουσιάζει από τις 28 Μαρτίου και για πέντε μόνο παραστάσεις η Όπερα Θεσσαλονίκης του Κ.Θ.Β.Ε στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κατερίνας Καρατζά και μουσική διεύθυνση: Dejan Savic και Γιώργου Βαγιανού ενώ οι επόμενες παραστάσεις θα δοθούν στις 30 Μαρτίου και στις 1, 3 και 6 Απριλίου.

Ο "Χορός μεταμφιεσμένων" γράφτηκε το 1859. Βασικοί ήρωες της όπερας είναι ο Ρικάρντο - κυβερνήτης της Βοστώνης- ο εγκάρδιος φίλος του Ρενάτο και η σύζυγος αυτού η Αμέλια. Μεταξύ του Ρικάρντο και της Αμέλια αναπτύσσεται ένας έρωτας που παραμένει πλατωνικός. Με μια σειρά μοιραίων αλλεπάλληλων συμβάντων ο σύζυγος της Αμέλια θα ανακαλύψει τον έρωτά τους και τυφλωμένος από ζήλεια και μίσος θα συνεργαστεί με τους αντίπαλους του Ρικάρντο για την δολοφονία του. Μάλιστα θα κληρωθεί να είναι ο ίδιος ο εκτελεστής. Έτσι, καλεσμένος σε έναν χορό μεταμφιεσμένων στο σπίτι του Ρικάρντο θα τον πλησιάσει και θα τον μαχαιρώσει. Ο ετοιμοθάνατος Ρικάρντο πριν ξεψυχήσει θα ζητήσει να μην τιμωρηθεί ο φίλος του αποδεικνύοντας του ότι από την πλευρά του ουδέποτε τον πρόδωσε.

Συντελεστές:
Μουσική Διεύθυνση : Dejan Savic, Γιώργος Bαγιανός
Σκηνοθεσία : Kατερίνα Kαρατζά
Σκηνικά - Koστούμια : Iωάννα Mανωλεδάκη, Kώστας Δημητριάδης
Χορογραφία : Mέλπω Bασιλικού
Φωτισμοί : Γιώργος Tαρκάσης

Ερμηνεύουν : Stefano Costa, Assily Gerello, Zvetelina Vasilieva, Helena Vlachovich, Σιράν Tσαλικιάν (28/3, 1,6/4), Anila Telly (30/3, 3/4), Mιχάλης Ψίρρας, Emil Ugrinov, Angel Hristov