Η τελευταία μέρα ενός καταδίκου...

17.03.2004
Δύο νουβέλες του Βίκτωρα Ουγκώ που ουσιαστικά συνιστούν μανιφέστο για την κατάργηση της θανατικής ποινής. Δύο έργα μίας κολοσσιαίας λογοτεχνικής μορφής που μας επιτρέπουν να χτίσουμε στο μυαλό μας το περιβάλλον και τις συνθήκες του δικαστικού συστήματος στη Γαλλία του Ναπολέοντα.
Δύο νουβέλες του Βίκτωρα Ουγκώ που ουσιαστικά συνιστούν μανιφέστο για την κατάργηση της θανατικής ποινής. Δύο έργα μίας κολοσσιαίας λογοτεχνικής μορφής που μας επιτρέπουν να χτίσουμε στο μυαλό μας το περιβάλλον και τις συνθήκες του δικαστικού συστήματος στη Γαλλία του Ναπολέοντα. Να νιώσουμε την υγρασία των κελιών, τα άδεια βλέμματα των δικαστών και την κοφτερή λάμα στα χέρια του δήμιου που τη δοκιμάζει.

Ο Βίκτωρ Ουγκώ γεννήθηκε στην Μπεζανσον στις 26 Φεβρουαρίου 1802 και το 2002 συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από τη γέννησή του. Ο μεγάλος αυτός συγγραφέας της Γαλλίας -"η ζωντανή συνείδηση της εποχής του", όπως έχει χαρακτηρίσει- τιμάται σε όλο τον κόσμο με συνέδρια, εκδόσεις, θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες και διάφορες άλλες πνευματικές εκδηλώσεις, προκειμένου να εξαρθεί η σημασία της προσφοράς του. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μετάφρασης- Μεταφρασεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει στον εορτασμό με την έκδοση σε νέα μετάφραση των δύο έργων του: Η τελευταία μέρα ενός καταδίκου και Κλωντ Γκε- προϊόν των μεταφραστικών του εργαστηρίων.


Εκδόσεις Μεταίχμιο
Τίτλος: Η τελευταία μέρα ενός καταδίκου, Κλωντ Γκε
Συγγραφέας: Βίκτωρ Ουγκώ
Σελίδες: 267
ISBN: 960-375-646-6