100.000 επισκέπτες στη "MoMA στο Βερολίνο"!

15.03.2004
Μέσα σε διάστημα 20 ημερών η έκθεση ''MoMA στο Βερολίνο'' που παρουσιάζει 200 έργα μεγάλων ζωγράφων, δανεισμένα από το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης στη Neue Nationalgalerie του Βερολίνου για επτά μήνες, προσέλκυσε τουλάχιστον 100.000 επισκέπτες!
Μέσα σε διάστημα 20 ημερών η έκθεση ''MoMA στο Βερολίνο'' που παρουσιάζει 200 έργα μεγάλων ζωγράφων, δανεισμένα από το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης στη Neue National galerie του Βερολίνου για επτά μήνες, προσέλκυσε τουλάχιστον 100.000 επισκέπτες! Η υπ΄αριθμόν 100.000 επισκέπτρια της έκθεσης, μια Νοτιοκορεάτισσα, υπάλληλος πρεσβείας, έλαβε ως συμβολικό δώρο είσοδο δωρεάν στην έκθεση μαζί με τα παιδιά της, έναν κατάλογο της έκθεσης και ένα χρυσό μετάλλιο.
Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου ''επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας ότι ήταν πολύ σημαντικό να υποδεχτούμε τη MoMA της Νέας Υόρκης στο Βερολίνο'', δήλωσε ο Πέτερ-Κλάους Σούστερ, γενικός διευθυντής των μουσείων του Βερολίνου. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της MoMA που το νεοϋορκέζικο μουσείο επιτρέπει να ταξιδέψει ένα τόσο μεγάλο τμήμα της πολύτιμης συλλογής του στο εξωτερικό.

Το προσωρινό κλείσιμο του μουσείου λόγω εργασιών, παράλληλα όμως και η επιθυμία δημιουργίας κοινού προγράμματος μεταξύ των δύο πόλεων αυτών, επέτρεψαν τη διεξαγωγή της εν λόγω έκθεσης στο Βερολίνο, δημιουργώντας έτσι ένα συναγωνισμό με την Τέιτ του Λονδίνου και το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι.
Να σημειωθεί ότι η MoMA που γιορτάζει φέτος 75 χρόνια από την ίδρυσή της, διαθέτει συνολικά 3.200 αριστουργήματα με τα παλαιότερα από αυτά να χρονολογούνται στα τέλη του 19ου αιώνα. Καθ'όλη τη διάρκεια των εργασιών, το κοινό στη Νέα Υόρκη επισκέπτεται παράρτημα του μουσείου στη συνοικία Κουίνς, που φιλοξενεί μέρος της μουσειακής συλλογής.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Σεπτεμβρίου.