Τα 39 Σκαλοπάτια και πάλι στην Αθήνα!

10.03.2004
Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στην Ελλάδα. Την πρώτη φορά ωστόσο, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Τώρα επιστρέφουν. Αν δεν επιχειρήσατε, αν δεν μπορέσατε ή αν θέλετε να λύσετε εκ νέου το μυστήριο των τεσσάρων βρετανών ηθοποιών που κατάφεραν να αναπαραστήσουν την πλοκή και τον φόνο της κλασικής ταινίας του Αλφρεντ Χίτσκοκ "Τα 39 Σκαλοπάτια", τώρα έχετε άλλη μία ευκαιρία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στην Ελλάδα. Την πρώτη φορά ωστόσο, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Τώρα επιστρέφουν. Αν δεν επιχειρήσατε, αν δεν μπορέσατε ή αν θέλετε να λύσετε εκ νέου το μυστήριο των τεσσάρων βρετανών ηθοποιών που κατάφεραν να αναπαραστήσουν την πλοκή και τον φόνο της κλασικής ταινίας του Αλφρεντ Χίτσκοκ "Τα 39 Σκαλοπάτια", τώρα έχετε άλλη μία ευκαιρία. Η European Arts Company φέρνει στη χώρα μας μία ευφάνταστη παράσταση, με περιπέτεια και χιούμορ, όπου η δράση μεταφέρεται από το Λονδίνο στη Σκοτία με αεροπλάνο, τρένο υποβρύχιο.
Σε αυτήν την έξυπνη μεταφορά της ταινίας στη σκηνή, η αγγλική γλώσσα κάθε άλλο παρά εμπόδιο στην κατανόησή της από το ελληνικό κοινό.

Λίγα λόγια για το έργο
Τα 39 σκαλοπάτια είναι μία επική περιπέτεια. Η ιδέα ενός μοναχικού ήρωα κυνηγημένου τόσο από το νόμο όσο και από τις δυνάμεις του κακού έχει γίνει πια κλισέ τόσο στις ταινίες όσα και στα βιβλία, αλλά και η συγκεκριμένη ιστορία είναι που δημιούργησε αυτό το είδος περιπέτειας.
Ο Μάικλ Τζον Μπάκαν έγραψε το μυθιστόρημα στις αρχές του αιώνα χωρίς ποτέ να το πάρει στα σοβαρά και εξεπλάγη με την τεράστια επιτυχία που σημείωσε καθώς το θεωρούσε ένα δείγμα κακής παραλογοτεχνίας.
Το 1953 ο Αλφρεντ Χίτσκοκ μετέφερε το βιβλίο στον κινηματογράφο. Ηταν η τελευταία ταινία που έκανε στην Αγγλία. Εβαλε μέσα όλη του τη δεξιοτεχνία και στην ουσία ήταν το εισιτήριο του για το Χολιγουντ. Η συγκεκριμένη παράσταση αποτίει φόρο τιμής και στους δύο καθώς αναπαράγει τόσο τις εικόνες του φιλμ όσο και την ατμόσφαιρα του μυθιστορήματος.

Αυτή τη φορά, η θεατρική ομάδα έρχεται στην Αθήνα με τη χορηγία του Cutty Sark, προσκεκλημένη από τη Θεατρική Εταιρεία "Ορίζοντας". Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Altera Pars, Μεγάλου Αλεξάνδρου 123 στον Κεραμεικό, από το Σάββατο 13 Μαρτίου έως την Κυριακή 4 Απριλίου.

Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Jonathan Kemp.
Παίζουν: John O ' Connor, Jonathan Kemp, Polly Maberly, Jonathan Waite

Ημέρες και Ωρες παραστάσεων:
Τρ, Τετ, Πεμ, Παρ, Σαβ: 21.15
Απογευματινές: Σαβ. 18.00, Κυρ: 19.15

Εισιτήρια: 20, 15 ευρώ