Μια στιγμή πριν

16.02.2004
"Μια στιγμή πριν..." Ένα έργο που υμνεί τις κωμικές παραδοξότητες που φωτίζουν τη ζωή μας, γραμμένο με το διαβρωτικό χιούμορ ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους ευρωπαίους θεατρικούς συγγραφείς παρουσιάζεται στο θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου.
&00 Το έργο:
Εφτά ιστορίες σε μία σύγχρονη μεγαλούπολη.... που θα μπορούσε να είναι η Μαδρίτη ή η Αθήνα! Ένα ευφυές και παράδοξο παιχνίδι με τον θάνατο και τη ζωή, μία στιγμή πριν!
Τι θα μπορούσε να συνδέει ένα φιλόδοξο σεναριογράφο, δύο αδέξιους αστυνομικούς, μία όμορφη νοσοκόμα, έναν επαγγελματία δολοφόνο, μία νευρωτική μάνα, ένα φιλοσοφημένο χρήστη, μία μοναχική κυρία, ένα κορίτσι στην κρίση της εφηβείας, έναν άτυχο μοτοσικλετιστή;
Ένα έργο που υμνεί τις κωμικές παραδοξότητες που φωτίζουν τη ζωή μας, γραμμένο με το διαβρωτικό χιούμορ ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους ευρωπαίους θεατρικούς συγγραφείς.

Οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και οι άλλοι: Ο Θεατρικός οργανισμός Στιγμή παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ισπανική πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία του Σέρτζι Μπέλμπελ "Mια στιγμή πριν" σε μετάφραση Κατερίνας Χριστοδούλου. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Αναστασάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Κέλλυς Βρεττού, ενώ τη μουσική επιμελούνται ο Σωτήρης Δεμπόνας και ο Αντώνης Λιβιεράτος. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ανατολή Αθανασιάδου, Μαρία Ανουλινάκη, Μένη Κωνσταντινίδου, Μαρία Τσίμα, Σπύρος Ζουπάνος, Δημήτρης Κανέλλος Χριστόδουλος Στυλιανού.

Τι μας άρεσε:
- Η ευρηματικότητα του κειμένου, το οποίο κατορθώνει στο τέλος να συνδέσει επτά φαινομενικά άσχετες ιστορίες.
- Η φρεσκάδα των πρωταγωνιστών που με τις ερμηνείες τους κατάφεραν να αναδείξουν το έργο και να κρατήσουν το ενδιαφέρον των θεατών ακόμα και στα σημεία που το κείμενο αδυνατούσε να το πετύχει.

Τι δεν μας άρεσε: :
- Βρήκαμε το πρώτο μέρος εξαιρετικά μακρόσυρτο και κουραστικό χωρίς όμως να αποζημιωθούμε στο δεύτερο. Αν οι ιστορίες ήταν λιγότερες στον αριθμό (και όχι επτά), ίσως το κείμενο διατηρούσε τη δυναμική που είχε στο ξεκίνημα και απογειωνόταν στο φινάλε. Γενικά η παράσταση μπορεί να ήταν καλοστημένη, αλλά λείπει αυτό το κάτι που θα σας κάνει να τη θυμάστε...

Σε ποιον απευθύνεται: Σε νέους θεατρόφιλους.




Πρόγραμμα - Να το αγοράσω;
Και βέβαια. Ουσιαστικά πρόκειται για μία προσεγμένη έκδοση του έργου του Σέρτζι Μπέλμπελ, όπως ακριβώς ακούγεται στην παράσταση (εκδόσεις Υψιλον).




Πότε να πάω και που να παρκάρω:
Πηγαίνετε χωρίς άγχος στο ταμείο.... εισιτήρια θα υπάρχουν. Το έργο παρουσιάζεται στο θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου (Πλαταιών και προφήτη Δανιήλ 3) στον Κεραμεικό, οπότε δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε ιδιαίτερο πρόβλημα στο παρκάρισμα.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τιμές εισιτηρίων: 16 και 10 ευρώ (φοιτητικό)

Παραστάσεις: Από τις 2 Φεβρουαρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15 στο θέατρο Βασιλάκου (Πλαταιών και Προφήτου Δανιήλ 3, Κεραμεικός)

Ανθή Νταουσάνη
Γεωργία Οικονόμου