"Θησείο 1890" εν έτει 2004!

09.02.2004
Ένα κτίριο του 1890 στο Θησείο, εδώ και έναν μήνα έχει γίνει ο τόπος συγκέντρωσης των φανατικών της ελληνικής κουζίνας και δη της κρητικής. Το "Θησείο 1890" - περί οίου ο λόγος - είναι μία νέα άφιξη στον γευστικό χάρτη της Αθήνας
Ένα κτίριο του 1890 στο Θησείο, εδώ και έναν μήνα έχει γίνει ο τόπος συγκέντρωσης των φανατικών της ελληνικής κουζίνας και δη της κρητικής. Το "Θησείο 1890" - περί οίου ο λόγος - είναι μία νέα άφιξη στον γευστικό χάρτη της Αθήνας και άνοιξε τις πύλες του πριν έναν μήνα. Από την ημερομηνία (1890) στο όνομά του, καταλαβαίνουμε πως έχουμε να κάνουμε με ένα χώρο που μετρά περίπου 115 χρόνια ζωής. Στο κτίριο αυτό (έτσι για την ιστορία) για αρκετές δεκαετίες στεγαζόταν το γαλακτοπωλείο και το οινοπωλείο του Θησείου, ενώ αρχικά λειτουργούσε ως σιδεράδικο. Το μαγαζί διαθέτει και ζωντανή μουσική.

Ο Χώρος
Φως, φως, φως. Παντού υπάρχει φως κι αυτό είναι στα συν, διότι εκτός από τον οίνο και...φως ευφραίνει καρδίαν! Ο χώρος είναι χωρισμένος σε δύο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο είναι ολίγον brasserie, ενώ το δεύτερο είναι πιο απλό κι ενδείκνυται για πιο formal καταστάσεις. Η διακόσμηση είναι λιτή και τα χρώματα παλ.

Κουζίνα
Η κουζίνα είναι αμιγώς ελληνική, με έμφαση στις κρητικές γεύσεις. Από το μενού ξεχωρίζουν το γεμιστό καλαμάρι, τα κοτοπιτάκια, ο κόκορας αλανιάρης με χυλοπίτες, οι γαρίδες με κολίανδρο και ούζο καθώς και το μετσοβίτικο ψαρονέφρι.


Αμφικτύονος 18 & Βασίλης 13, Θησείο
Τηλ: 210 - 3452060