"Σας έχουμε στη μπούκα" ... για τρίτη χρονιά!

03.02.2004
Σκοπός του προγράμματος επίσκεψης παρασκηνίων "Σας έχουμε στη μπούκα", που παρουσιάζεται και φέτος από το Κ.Θ.Β.Ε., είναι η επαφή του κοινού με την αθέατη πλευρά της δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης. Παράλληλα, συνεχίζεται και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Σερφάροντας στο Κ.Θ.Β.Ε."
Συνεχίζεται και φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επίσκεψης παρασκηνίων που διοργάνωσε το Κ.Θ.Β.Ε. Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος "Σας έχουμε στη μπούκα", είναι η επαφή του κοινού και κυρίως των μαθητών, γενικότερα με την τέχνη του θεάτρου και ειδικότερα με την αθέατη πλευρά της δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης, καθώς και με τη λειτουργία της σκηνής και των μηχανισμών της.
Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά βάση σε σχολεία, αλλά και σε λοιπές οργανωμένες ομάδες, όπως θεατρικά εργαστήρια, συλλόγους κ.λ.π., αλλά και σε μεμονωμένα άτομα, τα οποία επιθυμούν να έουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το θέατρο.

Τρόπος λειτουργίας: Ο αριθμός των θεατών δεν μπορεί να ξεπερνά κάθε φορά τα 50-60 άτομα. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι περίπου μία ώρα και περιλαμβάνει 30 λεπτά στα παρασκήνια και τη σκηνή του θεάτρου και 30 λεπτά παράστασης. Οι συμμετέχοντες ξεναγούνται στους χώρους της σκηνής και των παρασκηνίων και εκεί ενημερώνονται για τους διάφορους -αθέατους στο κοινό- θεατρικούς μηχανισμούς, καθώς και για τους συντελεστές μιας παράστασης. Η "ξενάγηση" τελειώνει εδώ, ή μήπως τώρα αρχίζει;

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία : A. Mπουσουλέγκα, P. Yφαντίδου, X. Xατζηβασιλείου
Σκηνικά : A. Mπουσουλέγκα, P. Yφαντίδου
Φωτισμοί : Θοδωρής Kαραπίντσιος
Hχητικό περιβάλλον : Γιάννης Πειραλής
Ηθοποιοί : Kατερίνα Λιάκου, Aριστέα Xαραλαμπίδου, Ρεβέκα Τσιλιγκαρίδου, Δημήτρης Φοινίτσης

Παραστάσεις δίνονται τις καθημερινές για σχολεία και κάθε Κυριακή στις 11 π.μ. Εισιτήρια: 7 ευρώ. Πληροφορίες-κρατήσεις: 2310-589101.

Παράλληλα, το Κ.Θ.Β.Ε. συνεχίζει για δεύτερη χρονιά και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Σερφάροντας στο Κ.Θ.Β.Ε., www.ntng.gr". To πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές του γυμνασίου και πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης στις τάξεις των σχολείων. Ένας θίασος λειτουργεί ως ηλεκτρονικός υπολογιστής και δέχεται εντολές από τους μαθητές, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια λίστα θεμάτων -links, αποσπάσματα από έργα, τραγούδια ή και πληροφορίες που αφορούν στο Κ.Θ.Β.Ε.
Τα αποσπάσματα που παρουσιάζονται είναι από τα ακόλουθα έργα: Ματωμένος Γάμος του Λόρκα, Όρνιθες του Αριστοφάνη, Ιστορίες του κυρίου Κόινερ, Παρατηρήσεις σε έναν ηθοποιό του Μπρεχτ, Άμλετ και Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ, Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα του Πιραντέλλο, αλλά και μια έκπληξη από το χώρο της Κομέντια ντελ' άρτε.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Βουδούρης που επιμελήθηκε και τα κείμενα από κοινού με την Ανέτα Λιάπτση. Ο θίασος αποτελείται από τους Δήμο Κουτρούλη, Στέλλα Σμουλιώτη, Ανέτα Λιαπτση, Αδριάννα Χαλκίδη.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν. Πληροφορίες: 2310-589101 (κ. Διονύσης Καλαϊτζής)