Είστε φαν της Πολίτικης Κουζίνας;

19.01.2004
Αυτό το χειμώνα λόγω της ταινίας "Πολίτικη κουζίνα", όλοι θυμηθήκαμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα, το πιπέρι κι όλα τα μπαχαρικά που τα είχαμε αντικαταστήσει από το τσίλι, τη γλυκόξινη σάλτσα, το ζωμό φυκιών.
Αυτό το χειμώνα λόγω της ταινίας "Πολίτικη κουζίνα", όλοι θυμηθήκαμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα, το πιπέρι κι όλα τα μπαχαρικά που τα είχαμε αντικαταστήσει από το τσίλι, τη γλυκόξινη σάλτσα, το ζωμό φυκιών. Ωστόσο, πριν γίνει της μόδας η πολίτικη κουζίνα, υπήρχε ένας χώρος ο "Βόσπορος", στον Πειραιά, όπου προ ταινίας, σύχναζαν οι μυημένοι στα μυστικά της "βαριάς" τούτης κουζίνας. Και τώρα συχνάζουν, με τη διαφορά πως κάθε βράδυ κατακλύζουν το εστιατόριο νέοι φανς που θέλουν κι αυτοί με τη σειρά τους να εντρυφήσουν στα μυστικά.

Ο Χώρος
Καταρχήν, αυτό που σε κερδίζει στον "Βόσπορο" από την πρώτη στιγμή, είναι η υπέροχη θέα που διαθέτει. Το μαγαζί βρίσκεται στην ακτή Κουμουνδούρου, ενώ η τεράστια τζαμαρία που έχει, επιτρέπει στους θαμώνες να χαζεύουν τα καραβάκια, ενώ το βλέμμα τους χάνεται στον Σαρωνικό. Η διακόσμηση είναι απλή και λιτή, όπου κυριαρχεί το ξύλο: ξύλινοι τοίχοι, ξύλινο πάτωμα, ξύλινες καρέκλες. Ο, δε, φωτισμός είναι διακριτικός. Διαθέτει και roof garden, κατάλληλο για επαγγελματικά ραντεβού.

Η Κουζίνα
Οι μυημένοι στα μυστικά της πολίτικης κουζίνας δεν πηγαίνουν και ξανά πηγαίνουν τυχαία στο "Βόσπορο". Οι γεύσεις του είναι μοναδικές, ενώ οι αλχημείες που γίνονται από τον σεφ έχουν πετυχημένα γευστικά αποτελέσματα. Πέρα από τα κλασικά ντολμαδάκια γιαλαντζί, επιλέξτε το ταμπουλέ, το μοσχαρίσιο ντονέρ και την ποικιλία κρεάτων που σερβίρεται σε χάλκινη πιατέλα. Επίσης, δοκιμάστε το κιουνεφέ που είναι κάτι σαν κανταΐφι με ανθότυρο.


Ακτή Κουμουνδούρου 20, Μικρολίμανο
Τηλ: 210- 4127324
Τιμή: 15 ευρώ το άτομο (τρώτε μέχρι σκασμού)