Από τη Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2004 στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών - Πάρκου Ελευθερίας (πρώην κτίριο Ε.Α.Τ. - Ε.Σ.Α), παρουσιάζεται έκθεση με θέμα "Xορός και Θέατρο: Από τη Ντάνκαν στις νέες χορευτικές ομάδες". Η έκθεση, που είναι καρπός πολυετούς έρευνας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Βάλτερ Πούχνερ, Πρόεδρος και Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, Αναπληρωτής Πρόεδρος), συνδιοργανώθηκε με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.
Στην έκθεση αυτή, που επιμελήθηκε επιστημονικά η Ελένη Φεσσά-Εμμανουήλ, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, προσεγγίζεται για πρώτη φορά η ιστορική πορεία της "συνάντησης" του χορού με το θέατρο στην Ελλάδα του 20ού αιώνα. Η πορεία αυτή, η οποία επηρεάζεται από την παρουσία της Isadora Duncan στην Αθήνα, ξεκινά επίσημα με το εγχείρημα των Δελφικών Eορτών του ζεύγους Σικελιανού και φθάνει έως τις προτάσεις των πειραματικών ομάδων της δεκαετίας του '90 - "Oμάδα Εδάφους" του Δημήτρη Παπαϊωάννου, Xοροθέατρο "Oκτάνα" του Κωνσταντίνου Ρήγου, Xοροθέατρο "Ροές" της Σοφίας Σπυράτου, Eταιρεία Oρχηστικής Tέχνης "Xορευτές", κ.ά.
Η σχέση των δύο αδελφών τεχνών παρουσιάζεται ιστορικά μέσα από τη δουλειά 61 Ελλήνων χορευτών - χορογράφων και σαράντα χορευτικών ομάδων και συγκροτημάτων. Εδώ ανήκουν η Κούλα Πράτσικα, το "Ελληνικό Χορόδραμα" της Ραλλούς Μάνου, η Ζουζού Νικολούδη, η Aγάπη Eυαγγελίδη, ο Γιάννης Mέτσης, ο Λεωνίδας ντε Πιαν, οι Γιάννης Φλερύ - Λίντα Aλμα, η "Oμάδα Σύγχρονου Xορού" του Xάρη Mανταφούνη, το "AENAON Xοροθέατρο" του Daniel Lommel, η "Λάθος Κίνηση" του Κωνσταντίνου Μίχου και πλήθος άλλοι αξιόλογοι χορογράφοι, που συνέβαλαν στην ανανέωση της ελληνικής χορευτικής και θεατρικής σκηνής.
Η μεγάλη αφιερωματική έκδοση που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έφεσος και σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με τον ίδιο τίτλο ("Xορός και Θέατρο: Από τη Ντάνκαν στις νέες χορευτικές ομάδες") τροφοδότησε την έκθεση με πλούσιο υλικό, αλλά και η ίδια θεμελιώνει μια σημαντική βιβλιογραφική υποδομή, αφού καταγράφει μέσα από ιστορικά και κριτικά άρθρα, βιογραφικά σημειώματα - πορτέτα, αλλά και πολλές φωτογραφίες, τη σχέση του Χορού με το Θέατρο κατά τον 20ο αιώνα στην Ελλάδα και την Κύπρο, φέρνοντας το ευρύ κοινό σε επαφή με ένα ιδιαίτερα σημαντικό φαινόμενο καλλιτεχνικής δημιουργίας και αλληλεπίδρασης.
Bασικοί συντελεστές της συγγραφής του βιβλίου ήταν οι επιστημονικοί συνεργάτες της επιμελήτριας, θεατρολόγοι Μαρία Ζαχαροπούλου και Σοφία Καραγιάννη. H φιλολογική επιμέλεια των κειμένων είναι του Nίκου Kομν. Xατζηγεωργίου, Διευθυντή των Eκδόσεων "Έφεσος", η καλλιτεχνική επιμέλεια και το εξώφυλλο έγιναν από τη Mαρία Kαββαδία και η τυποτεχνική επιμέλεια από τον Γενικό Διευθυντή των Eκδόσεων Γεώργιο K. Kονταδάκη.
Η αφιερωματική αυτή έκδοση παρουσιάζεται στις 29 Ιανουαρίου (12.00) στο Αμφιθέατρο "Ιωάννης Δρακόπουλος" του ιστορικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) με ομιλητές τους Βάλτερ Πούχνερ, Μαρία Χορς και Ελένη Φεσσά Εμμανουήλ.
Από τη Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2004 στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών - Πάρκου Ελευθερίας, παρουσιάζεται έκθεση με θέμα "Xορός και Θέατρο: Από τη Ντάνκαν στις νέες χορευτικές ομάδες". Μεγάλο μέρος της έκθεση προέρχεται από το υλικό της ομώνυμης έκδοσης που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Έφεσος" σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α.