Η μνήμη και η λήθη στο ίδρυμα Δέστε!

09.01.2004
Το διεθνές περιοδικό Charley και το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ παρουσιάζουν, στους χώρους του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος, την έκθεση "Yesterday Begins Tomorrow".
Το διεθνές περιοδικό Charley και το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ παρουσιάζουν, στους χώρους του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος, την έκθεση "Yesterday Begins Tomorrow".
Η έκθεση "Yesterday Begins Tomorrow" είναι μία κατάθεση μειοψηφικών απόψεων και μια αναδρομή στο παρελθόν. Παρουσιάζει έργα που διαμόρφωσαν δύο δεκαετίες σύγχρονης τέχνης σ' ένα παιχνίδι που ακροβατεί ανάμεσα στη μνήμη και τη λήθη.

Είναι ένας φόρος τιμής, αλλά και μία εκ των έσω ανασκόπηση στην τέχνη της δεκαετίας του '80 και των αρχών εκείνης του '90, που επιτρέπουν στον θεατή να δει αυτήν την τέχνη μέσα από ένα πρίσμα περιφερικών απόψεων και ιδιοσυγκρασιακών επιλογών. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ιστορικές προσεγγίσεις, η έκθεση "Yesterday Begins Tomorrow" παρουσιάζει έργα που ίσως γνωρίσαμε κάποτε και στην πορεία του χρόνου ξεχάσαμε ή έργα που ποτέ δεν χαράχτηκαν στη μνήμη μας.
Ανασύροντάς τα από το παρελθόν και τοποθετώντας τα σ' ένα νέο πλαίσιο, δημιουργούν μία ατμόσφαιρα συνάντησης μ' έναν παλιό φίλο που τα ίχνη του χάθηκαν.
Το Charley είναι μία περιοδική έκδοση για τη σύγχρονη τέχνη που επιμελούνται οι Maurizio Cattelan (καλλιτέχνης), Massimiliano Gioni και η Ali Subotnick και κυκλοφορεί με την υποστήριξη και τη δημιουργική σύμπραξη του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ.
Τον σχεδιασμό υπογράφουν οι Purtill Family Business. Το τρίτο κατά σειρά τεύχος της έκδοσης παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών που αναγνωρίστηκαν διεθνώς στις δεκαετίες του '80 και '90. Τα έργα αυτά, που ανήκουν στη Συλλογή Δάκη Ιωάννου, αποτελούν και τον βασικό πυρήνα της έκθεσης.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Jonathan Borofsky, Clegg and Guttmann, Crash , Grenville Davey, John Dogg, Cheryl Donegan, Nancy Dwyer, Jon Kessler, Annette Lemieux, Simon Linke, Matt Mullican, Peter Nagy, Pruit and Early, David Robbins, Rob Scholte, Peter Schuyff, Mark Stahl, William Stone, Meyer Vaisman, Jan Vercruysse, Wallace and Donohue, Meg Webster, Bill Woodrow.

Διάρκεια έκθεσης: 2 Δεκεμβρίου 2003 - 13 Μαρτίου 2004
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00-18.00, Σάββατο: 12.00-16.00, Κυριακή: κλειστά