"Ευτυχισμένες μέρες" στο θέατρο Σφενδόνη

23.12.2003
Οι "Ευτυχισμένες μέρες" του Σάμιουελ Μπέκετ με την Άννα Κοκκίνου στο ρόλο της Ουίννυ παρουσιάζονται στο Θέατρο Σφενδόνη από την Τρίτη στις 23 Δεκεμβρίου.
Οι "Ευτυχισμένες μέρες" του Σάμιουελ Μπέκετ με την Άννα Κοκκίνου στο ρόλο της Ουίννυ παρουσιάζονται από την Τρίτη στις 23 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Σφενδόνη (Μακρή 4, Μακρυγιάννη, Tηλ. 210-9246692 & 210-9235296)

Το δημοφιλές αυτό έργο του μεγάλου Ιρλανδού συγγραφέα, που γράφτηκε το 1961, ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη Χριστίνα Τσίγκου το 1966 και επαναλήφθηκε το 1973. Παίχτηκε επίσης από τη Βάσω Μανωλίδου στο Εθνικό Θέατρο, την Ρούλα Πατεράκη, την Δέσπω Διαμαντίδου, την Αντιγόνη Βαλάκου.

Οι "Ευτυχισμένες μέρες" πρωτοπαίχθηκαν το 1961 στη Νέα Υόρκη, σε σκηνοθεσία Alan Schneider με την Ruth White, Ουίννυ. Η ηρωίδα του έργου, η Ουίννυ, θαμμένη έως τη μέση μέσα σε ένα χωμάτινο λόφο υπό το ανελέητο φως του ήλιου, εφευρίσκει τρόπους για να γεμίσει τη μέρα της. Τα μόνα εφόδια της στην προσπάθεια της αυτή είναι οι λέξεις και τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Το έργο υμνεί τη μεγαλειώδη προσπάθεια του ανθρώπου να αντιμετωπίσει το πέρασμα του χρόνου. Το σενάριο είναι το πιο σουρεαλιστικό όλων των θεατρικών έργων του Μπέκετ, όχι μόνο όσον αφορά στο προφανές οπτικό μέρος του έργου, το σκηνικό, αλλά κυρίως στη συμπεριφορά της Ουίννυ: αλλόκοτη και σπαραχτική μαζί.

Μετάφραση : Xριστίνα Τσίγκου
Σκηνοθεσία : Μίρκα Γεμεντζάκη - Άννα Κοκκίνου
Σκηνικά-Κοστούμια : Χλόη Ομπολένσκυ
Φωτισμοί : Σάκης Μανιάτης

Παίζουν : Ουίννυ : Άννα Κοκκίνου, Ουίλλυ : Στέλιος Ιακωβίδης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.00
(το θέατρο αργεί κάθε Δευτέρα - και στις 24 και 31 Δεκεμβρίου)

Τιμές εισιτηρίων:
20 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ