"Σύνοψις ΙΙΙ" στο Μέγαρο Μουσικής!

10.12.2003
ΤοΕθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει την τρίτη κατά σειρά έκθεση του κύκλου "Σύνοψις" με τίτλο "Σύνοψις ΙΙΙ - Μαρτυρίες: μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας" από τις 10 Δεκεμβρίου 2003 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2004. Η έκθεση φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει την τρίτη κατά σειρά έκθεση του κύκλου "Σύνοψις" με τίτλο "Σύνοψις ΙΙΙ - Μαρτυρίες: μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας" από τις 10 Δεκεμβρίου 2003 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2004. Η τρίτη Σύνοψη θα φιλοξενηθεί στους νέους εκθεσιακούς χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Με τον υπότιτλο "Μαρτυρίες: Μεταξύ Μυθοπλασίας και Πραγματικότητας", η τρίτη Σύνοψη εξετάζει τη στροφή μια μεγάλης μερίδας της σύγχρονης τέχνης σε επίκαιρα πολιτικό και κοινωνικό-ιστορικά γεγονότα ανά τον κόσμο. Οι πρόσφατες διαδηλώσεις στο Σιάτλ για την αντιπαγκοσμιοποίηση, το παλαιστινιακό και κυπριακό ζήτημα, η διακίνηση των γυναικών σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, η μετα-απαρχάιντ εποχή στη Νότια Αφρική και άλλα, είναι μερικά από τα τρέχοντα πολιτικο-κοινωνικά γεγονότα τα οποία οι καλλιτέχνες της έκθεσης σχολιάζουν κριτικά, μέσα από βιντεοεγκαταστάσεις, φωτογραφίες, ζωγραφική και εγκαταστάσεις, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του ντοκιμαντέρ ως μέσο πιστής καταγραφής σε συνδιασμό με τη μυθοπλαστική αφήγηση.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι:
Kutlug Ataman - Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1961. Βίντεο εγκατάσταση
Kendell Geers - Γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ το 1968. Εγκατάσταση
Johan Grimonprez - Γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1962. Βίντεο εγκατάσταση
William Kentridge - Γεννήθηκε το 1955 στο Γιοχάνεσμπουργκ. Βίντεο εγκατάσταση και Ζωγραφική
Walid Ra'ad & Akram Zaatari - Ο W.Raad γεννήθηκε το 1967 στο Chbanieh του Λιβάνου. Ο Α. Zaatari γεννήθηκε το 1966 στη Σάϊντα του Λιβάνου. Βίντεο εγκατάσταση & φωτογραφίες
Walid Ra'ad/The Atlas Group - Βίντεο εγκατάσταση
Jayce Salloum - Ο Τζεϊς Σαλλούμ, λιβανέζικης καταγωγής, γεννήθηκε το 1958 στην Kelowna, της British Columbia. Βίντεο εγκατάσταση
Allan Sekula - O A. Σεκούλα γεννήθηκε το 1951 στο Έρι της Πενσυλβάνια . Φωτογραφίες και προβολή διαφανειών
Ann Sofi Siden - Γεννήθηκε το 1962 στη Στοκχόλμη. Βίντεο εγκατάσταση
Fiona Tan - Γεννήθηκε το 1966 στο Pekan Baru της Ινδονησίας. Βίντεο εγκατάσταση
Gillian Wearing - Γεννήθηκε το 1963 στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Βίντεο εγκατάσταση
Yan Pei Ming - Γεννήθηκε το 1960 στη Σαγκάη. Ζωγραφική
Λίνα Θεοδώρου - Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Νέα μέσα και εγκατάσταση internet
Νίκος Χαραλαμπίδης - Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1967. Εγκατάσταση

Θα πραγματοποιηθούν επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και τακτικές ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό. Την επιμέλεια και τον σχεδιασμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ξεναγήσεων έχουν η κυρία Μαρίνα Παπασωτηρίου και η κυρία Μαρίνα Τσέκου.

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή έως Κυριακή: 11.00 - 19.00, Πέμπτη: 12.00-22.00 (μετά τις 17.00 η είσοδος είναι ελεύθερη), Δευτέρα: Kλειστά Ξεναγήσεις: Πέμπτη 19.00, Κυριακή 12.00.
Tιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ.