Χριστούγεννα με τον Καρυοθραύστη στο Coronet

10.12.2003
Την χριστουγεννιάτικη ιστορία του Kαρυοθραύστη θα φιλοξενήσει το Coronet από 17 έως 31 Δεκεμβρίου. Με την υπέροχη μουσική του Tchaikovsky και την εξαίρετη χορογραφία Marius Petipa το κρατικό ακαδημαϊκό μπαλέτο της Οδησσού θα μας διηγηθεί την παραμυθένια ιστορία της Κλάρας και του γενναίου Kαρυοθραύστη.
Μετά από την μαγική Πράγα και το Μαύρο Θέατρο, το ταξίδι του Coronet στις θεατρικές σκηνές όλου του κόσμου συνεχίζεται τις γιορτές με μια στάση στην πανέμορφη Οδησσό της Ουκρανίας.

Την χριστουγεννιάτικη ιστορία του Kαρυοθραύστη θα φιλοξενήσει το Coronet από 17 έως 31 Δεκεμβρίου. Με την υπέροχη μουσική του P. Tchaikovsky και την εξαίρετη χορογραφία του Marius Petipa, το Κρατικό Ακαδημαϊκό Μπαλέτο της Οδησσού θα μας διηγηθεί την παραμυθένια ιστορία της Κλάρας και του γενναίου Καρυοθραύστη.

Το μπαλέτο της Οδησσού έχει πάνω από 100 χρόνια ιστορίας, έχει περιοδέψει σε ολόκληρη την υφήλιο και οι χορευτές του είναι πολύ υψηλού επίπεδου: 25 χορευτές επί σκηνής, καταπληκτικά σκηνικά και κοστούμια σε μια παράσταση που θα συναρπάσει τους φίλους του μπαλέτου και του κλασσικού χορού.
Το μπαλέτο "Καρυοθραύστης" παρουσιάζεται κάθε χρόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων στα μεγαλύτερα θέατρα και όπερες του κόσμου, και αποτελεί σταθμό στην τέχνη του κλασικού χορού, αφού απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους για να απολαύσουν την αριστουργηματική και γεμάτη από μελωδίες μουσική του Τσαϊκόφσκι που παραμένει περισσότερο από εκατό χρόνια τόσο αγαπητή και διαχρονική, όσο λίγες συνθέσεις στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής.

Η ιστορία του έργου βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Χόφμαν "Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικιών", που διασκεύασε ο Αλέξανδρος Δουμάς και χορογράφησε ο Μάριους Πετιπά, ενώ τη μουσική συνέθεσε ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, μετά από παραγγελία του θεάτρου Iμπέριαλ Μπαλέ της Αγίας Πετρούπολης.

Συντελεστές:
Μουσική: Π. Ι. Τσαϊκόφσκι
Χορογραφία: Μάριους Πετιπά
Λιμπρέτο: Μωρίς Πετιπά
Διασκευή: Β. Η. Βοϊνομέν και Γ. Γκρικορόβιτς
(βασισμένη πάνω σε ένα παραμύθι του Γκόφμαν)

Κρατικά Μπαλέτα της Οδησσού:
Troshchenko Vladimir, χορογράφος
Σολίστ: Rozhevich Olga, Litvinov Andrei,
Mussakhanov Akzhol, Surmina Ganna

Hμέρες και ώρες παραστάσεων:
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 20.30,
Κυριακή: 12.00 και 20.30

Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία: 30
Θεωρεία Πλατείας (Καναπές &Τραπέζι 4 ατόμων): 100
Εξώστης: 25
Φοιτητικό- Μαθητικό: (Πλατεία & Εξώστης) 25 & 20


Κρατήσεις με πιστωτική κάρτα: Τηλ: 210 7012 123 & 210 7012 511
(χωρίς άλλη χρέωση)

Το Ταμείο του Coronet (Φρύνης 11, Παγκράτι. Τηλ. 2107012123) είναι ανοιχτό από τις 09:00 έως τις 21:00, κάθε ημέρα για την προπώληση των εισιτηρίων.

Επισκεφτείτε το επίσημο site του θεάτρου Coronet κάνοντας κλικ εδώ