Άνοιξον - Ο χρόνος είναι μια πόρτα κλειστή...

17.10.2003
Ο εσωτερικός κόσμος του ανθρώπου είναι το θέμα της θεατρικής παράστασης "Άνοιξον - Ο χρόνος είναι μια πόρτα κλειστή", που ανεβαίνει στην Αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου του Μεγάρου Μουσικής. Η σκηνοθεσία είναι της Ολιας Λαζαρίδου και της Μαρίας Νικολακοπούλου. Οι ηλεκτρονικοί ήχοι της μουσικής που έγραψε ο Κωνσταντίνος Βήτα, βρίσκονται σε συνεχή διάλογο με το κείμενο της Θεοφανούς Καλογιάννη.
Ο εσωτερικός κόσμος του ανθρώπου είναι το θέμα της θεατρικής παράστασης "Άνοιξον - Ο χρόνος είναι μια πόρτα κλειστή", που ανεβαίνει από τις 22 ως τις 24 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου του Μεγάρου Μουσικής. Η σκηνοθεσία είναι της Όλιας Λαζαρίδου και της Μαρίας Νικολακοπούλου. Οι ηλεκτρονικοί ήχοι της μουσικής που έγραψε ο Κωνσταντίνος Βήτα, βρίσκονται σε συνεχή διάλογο με το κείμενο της Θεοφανούς Καλογιάννη.

Η αφηγήτρια Όλια Λαζαρίδου, ονειρεύεται. Στο όνειρό της έρχονται να την συναντήσουν ο ίδιος της ο εαυτός ως Άγγελος (Αμαλία Μουτούση), ένας χορός γυναικών και τέσσερις άνδρες σε διαφορετικές ηλικίες: παιδί, νέος, μεσήλικας, γέρος.
Μέσα από αυτά τα πρόσωπα του ονείρου της, που εκπροσωπούν σκέψεις και πτυχές της ψυχής της, η αφηγήτρια μιλάει για την επιθυμία της να ανοίξει την καρδιά της, αλλά και για το φόβο της μπροστά σε μία τέτοια αλλαγή που προϋποθέτει το θάνατο του γνωστού εαυτού. Προϋποθέτει, επίσης, και την πίστη, την οποία η αφηγήτρια αναζητεί μέσα της, μέσα στα σκοτάδια των αμφιβολιών με την καθοδήγηση του ονειρικού εαυτού- αγγέλου της.
Η μουσική της παράστασης, που συνέθεσε ο Κωνσταντίνος Βήτα συνδιαλέγεται με το ποιητικό κείμενο, δημιουργώντας μία αλληλουχία ονειρικών εικόνων.

Συντελεστές:
Κείμενα: Θεοφανώ Καλογιάννη
Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου, Μαρία Νικολακοπούλου
Σκηνικά: Λιλή Πεζανού
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης

Ηθοποιοί: Όλια Λαζαρίδου, Αμαλία Μουτούση, Κλαύδια Ζαραφωνίτου, Βαρβάρα Λαζαρίδου, Βασίλης Καραμπούλας, Ρένος Μάντης, Θεοδώρα Τζήμου, Γιώργος Τσούλαρης και ο μικρός Παναγιώτης Καββαδάς.

Tιμές εισιτηρίων: ευρώ 35, 22, 8 (φοιτητικό)