Η Βιρτζίνια Γουλφ στο θέατρο "Λαμπέτη"

17.10.2003
Το σύγχρονο, τολμηρό και ταυτόχρονα κλασικό έργο του Έντουαρντ Άλμπη "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ" παρουσιάζεται στο Θέατρο "Λαμπέτη" με πρωταγωνιστές το Γρηγόρη Βαλτινό και την Πέμυ Ζούνη, που ξαναβρίσκονται μετά από χρόνια και πάλι μαζί στη σκηνή για να αναμετρηθούν με δύο απαιτητικούς ρόλους, όπως αυτοί του Τζωρτζ και της Μάρθα.
Το σύγχρονο, τολμηρό και ταυτόχρονα κλασικό έργο του Έντουαρντ Άλμπη "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ" παρουσιάζεται στο Θέατρο "Λαμπέτη" με πρωταγωνιστές το Γρηγόρη Βαλτινό και την Πέμυ Ζούνη, που ξαναβρίσκονται μετά από χρόνια και πάλι μαζί στη σκηνή για να αναμετρηθούν με δύο απαιτητικούς ρόλους, όπως αυτοί του Τζωρτζ και της Μάρθα. Κοντά τους, στους ρόλους της Χάνυ και του Νικ, δύο νέοι ηθοποιοί, η Μαρία Καλλιμάνη και ο Μάνος Γαβράς.

Ο έρωτας, η σύγκρουση, τα ένστικτα, οι ψευδαισθήσεις, οι τύψεις, οι αποκαλυψεις και η αλήθεια που πρέπει να διανύσει το λαβύρινθο του υπουνείδητου για να λάμψει τελικά, πλέκουν έναν εφιαλτικό ιστό ανάμεσα στους τέσσερις ήρωες του έργου. Μέσα σε μια νύχτα υγρή, ποτισμένη από αλκοόλ, δύο ζευγάρια -εκπρόσωποι δύο διαφορετικών γενεών- δίνουν τη μάχη της προσωπικής τους επιβίωσης. Με όπλα σκληρά και και με συγκαλυμμένη τρυφερόητα, αλλά και σαρκασμό, έρχονται αντιμέτωποι με τους πιο κρυφούς τους φόβους και τις αρχέγονες αγωνίες που σημαδεύουν τη φύση του κάθε ανθρώπου. Το ξημέρωμα θα τους έχει όλους αλλάξει, οι μάσκες θα πέσουν και η αλήθεια θα είναι πιο κοντά από ποτέ: Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ ή ποιος δε φοβάται να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα;

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Τζένης Καρέζη και Σταμάτη Φασουλή, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γρηγόρης Βαλτινός, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Πάτσα, οι φωτισμοί του Ανδρέα Μπέλλη και η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Δέσποινα Δρεπανιά, ενώ βοηθός σκηνογράφου η Τότα Πρίτσα.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη ως Κυριακή 21.00, Σαββατοκύριακο και στις 18.00, Δευτέρα και Τρίτη κλειστά.
Τιμές εισιτηρίων: ευρώ 24, 21, 20, 17, 16.