300 εκατ. δολάρια η περιουσία του Prince - Ποιος τον κληρονομεί;

23.04.2016
Ήταν ένας από τους πιο καταξιωμένους - και πλούσιους - superstars της μουσικής βιομηχανίας, με 80 εκατ. δίσκους και προσωπική περιουσία που υπολογίζεται στα 300 εκατ. δολάρια. Μέσα στην πολυτελή κατοικία του στη Μινεσότα έχει τόσο ακυκλοφόρητο υλικό, που φτάνει να συνεχίσει το όνομά του για έναν αιώνα - λένε όσοι έχουν μπει στα ιδιωτικά στούντιο ηχογράφησης του Paisley Park.

Ο Prince, που άφησε την τελευταία του πνοή στα 57 του χρόνια, την Πέμπτη 21/4, δεν ήταν παντρεμένος και δεν είχε παιδιά. Οι γονείς του δεν είναι στη ζωή και φυσικά δεν έχει εγγόνια. Ακόμη δεν είναι γνωστό αν ο Prince είχε συντάξει τη διαθήκη του. Αν όχι, σύμφωνα με τη νομοθεσία στη Μινεσότα, η περιουσία του θα περάσει στον πιο κοντινό συγγενή του, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι θα τον κληρονομήσει η 55χρονη αδερφή του, Τίκα Νέλσον.

Πέρα από τον πλούτο που προέρχεται από τη μουσική του, ο Prince άφησε πίσω του το Paisley Park στη Μινεσότα, όπου ηχογραφούσε τα τραγούδια του και διοργάνωνε πάρτι, το οποίο αξίζει εκατομμύρια, σύμφωνα με τους LA Times. Βέβαια, τα μεγαλύτερα έσοδα για τους κληρονόμους του θα παραμείνουν τα τραγούδια του ανθρώπου που πούλησε πάνω από 100 εκατ. δίσκους σε όλο τον κόσμο, ενώ υπάρχει και το περίφημο «θησαυροφυλάκιο» με το ανέκδοτο μουσικό υλικό του.

Τα ξένα δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι ένας πιθανότατος κληρονόμος του σταρ είναι η Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά, στην οποία πήγαινε εδώ και 15 χρόνια ο τραγουδιστής. Λέγεται ότι στην εκκλησία Kingdom Hall στο Chanhassen - κρυμμένη πίσω από μια συστάδα δέντρων πολύ κοντά στο Paisley Park - βρήκε ο τραγουδιστής τη στήριξη που τον βοήθησε να ξεπεράσει την κατάθλιψη και τη μοναξιά μετά τον χαμό του νεογέννητου παιδιού του.