Χιλιάδες κόσμου στην ουρά για ένα εισιτήριο στο θέατρο Τέχνης! [photos+vds]

01.10.2015
Μάλλον οι θεατρόφιλοι είναι περισσότεροι από αυτούς που νομίζουμε. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως το κέντρο της Αθήνας κατακλύστηκε το απόγευμα της Τετάρτης από χιλιάδες κόσμου που στήθηκε επί ώρες στην ουρά του θεάτρου Τέχνης.

Αφορμή; Η πρωτοβουλία του Θεάτρου Τέχνης να διαθέσει εισιτήρια για όλες τις φετινές του παραστάσεις στην τιμή των - μόλις - 3 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα μια ημέρα πριν την επίσημη έναρξη των παραστάσεων της νέας σεζόν, από τις 17.00 έως τις 22.00, στα ταμεία και των δύο Σκηνών του Θεάτρου Τέχνης – στο Υπόγειο της Πεσμαζόγλου και στη Φρυνίχου στην Πλάκα- έγινε το αδιαχώρητο, καθώς περίπου 3.000 άτομα (!) περιμέναν υπομονετικά για να επωφεληθούν της προσφοράς.

«Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Θεάτρου Τέχνης ήταν τεράστια. Αυτό αποδεικνύει πόσο μεγάλη είναι η αγάπη του κόσμου για το θέατρο. Μέλημα μας ήταν να καταφέρουμε να εξυπηρετήσουμε όσους περίμεναν σήμερα εδώ», ανέφεραν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ οι υπεύθυνοι του ταμείου της Φρυνίχου.

Η προσφορά ίσχυε μόνο για τις 30/9 και κάθε άτομο που έφτανε στα ταμεία του θεάτρου είχε το δικαίωμα να αγοράσει μέχρι και 2 εισιτήρια για κάθε παράσταση με αυτή την τιμή, για όσες παραστάσεις της σεζόν κι αν επέλεγε.

Αρκετοί ήταν δυστυχώς εκείνοι που δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν γιατί όπως ανακοινώθηκε από ανθρώπους του θεάτρου εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια της προσφοράς. Το θέατρο Τέχνης ωστόσο σημειώνει από πλευράς του:

"Το ‘Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν’ ευχαριστεί από καρδιάς τους χιλιάδες φίλους που ανταποκρίθηκαν στην ειδική προσφορά προπώλησης των «3 ευρώ» για τη νέα θεατρική σεζόν, δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη κατάσταση στα ταμεία του θεάτρου και τους γύρω δρόμους.
Μια απρόσμενη ανταπόκριση, δίχως προηγούμενο, ενδεικτική της αγάπης του κόσμου για το θέατρο, παρά το δύσκολο των ημερών μας.
Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από όσες και όσους δεν κατάφεραν να προμηθευτούν εισιτήρια, παρότι παρέμειναν επί ώρες στις αυτοσχέδιες ουρές που στήθηκαν από τον κόσμο έξω από το Θέατρο.
Το ‘Θέατρο Τέχνης’, πιστό στις αρχές του Καρόλου Κουν για ένα θέατρο ανοιχτό προς το κοινό, διατηρεί σε όλη τη θεατρική χρονιά χαμηλές τιμές εισιτηρίων και δημιουργεί τακτικά ειδικές προσφορές, παρέχοντας συνειδητά πρόσβαση στον πολιτισμό για κάθε κοινωνική κατηγορία".