Το λιμπρέτο που θα παρακολουθήσουν οι θεατές, ουσιαστικά είναι η μεταφορά ενός επεισοδίου της εκπομπής της διεθνούς φήμης Αμερικανίδας chef Τζούλια Τσάιλντ, «The French Chef» και έχει ως εικόνα την παρασκευή ενός παραδοσιακού γαλλικού κέικ σοκολάτας.
Δύο σεφ, ο Στέλιος Παρλιάρος και η Julia Child θα κάνουν έναν ιδιότυπο αγώνα ταχύτητας μεταξύ του σύρματος ζαχαροπλαστικής και του μίξερ με έπαθλο την παρασκευή ενός κέικ, του φημισμένου «Le Gâteaux au Chocolate L’ Eminence Brune».
Ο σκηνικός χώρος της παράστασης θα διαμορφωθεί αξιοποιώντας την κουζίνα των Ιδρυτών Νέστορα και Αλίκης Τέλλογλου, η οποία θα μεταφερθεί από το εκθετήριο στη σκηνή του Τελλογλείου Ιδρύματος ειδικά για τις ανάγκες της παράστασης.
Στο πνεύμα του αποφθέγματος της Julia Child «Η μαγειρική δεν είναι αγγαρεία, αλλά χαρά», η όπερα του Hoiby αφήνει την αίσθηση στους θεατές ότι παρακολουθούν τη δημιουργία μιας «λιχουδιάς», τόσο μουσικής όσο και γαστρονομικής. Όπως ακριβώς σε μια τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής, το κέικ της παράστασης παρασκευάζεται σε πραγματικό χρόνο και με αληθινά συστατικά κατά τη διάρκεια της παράστασης. Άλλωστε, σύμφωνα πάντα με την Child, «η σοκολάτα είναι πολύ πιο σύνθετη από ό,τι ο καθένας από εμάς υποψιάζεται».
Συντελεστές παράστασης Bon Appétit!
Μουσική: Lee Hoiby
Λιμπρέτο: Julia Child
Διασκευή: Mark Schulgasser
Σκηνοθεσία: Ράια Τσακηρίδη
Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας
Kοστούμι: Παύλος Θανόπουλος
Μετάφραση Λιμπρέτου: Έρι Κύργια
Φωτογραφίες – Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας
Διεύθυνση Παραγωγής:Παναγιώτης Μπουμπουράκας
Πιάνο: Βαλέρια Χαριτίδου
Ειδική Συμμετοχή: Στέλιος Παρλιάρος
Παραστάσεις:
Σάββατο 3 Οκτωβρίου, 21:00
Κυριακή 4 Οκτωβρίου, 18:00 & 21:00.
Τιμή Εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Μειωμένη είσοδος: 7 ευρώ
Επικοινωνία – Προπώληση Εισιτηρίων – Κρατήσεις – Πληροφορίες
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
2310-991610 και 2310 247111
από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ