Blameyourdaze: Οι σχεδιάστριες που κάνουν ωραιότερο το στυλ των Αθηναίων [photos]

07.03.2015
Γιορτάζουμε την ημέρα της γυναίκας με το δίδυμο που κάνει ωραιότερο το στυλ των γυναικών αυτής της πόλης και από από την πρώτη στιγμή ξεχωρίζεις τις λιτές γραμμές τους και την απουσία της υπερβολής στα ρούχα τους.

Η Ιωάννα Τσαντάκη και η Μαρίζα Παγκάκη κρύβονται πίσω από το label Blameyourdaze το οποίο έχει μπει στα bookmarks με τα αγαπημένα μας ρούχα εγχώριων σχεδιαστών και πριν λίγο καιρό απέκτησαν το δικό τους χώρο στο κέντρο της Αθήνας ύστερα από αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό.
Τις γνώρισα στη φωτογράφηση της παράστασης των Cheek Bones, “Bloom” και είναι απο τις περιπτώσεις που ακόμα κι αν δε δεις ένα δείγμα της δουλειάς τους, καταλαβαίνεις κατευθείαν την πολύ ωράια αισθητική σε ό,τι δημιουργούν και πως ξέρουν πολύ καλά τι ακριβώς θέλουν και είναι πολύ συγκεκριμένες όσον αφορά το στυλ που ταιριάζει στον καθένα χωρίς να επιβάλουν κάτι επιφανειακά εντυπωσιακό.

Συναντήθηκαν πρώτη φορά στο Λονδίνο κι ένα χρόνο μετά βρέθηκαν στην Αθήνα όταν δούλευαν στο θέατρο σχεδιάζοντας κουστούμια και σκηνικά. Ήταν και οι δυο στη φάση να ξεκινήσουν ένα δικό τους πρότζετ και να δημιουργήσουν κάτι πιο καθημερινό και άμεσο οπότε κάπως έτσι γεννήθηκε το Blameyourdaze που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό να βγαίνει από το ατελιέ στους δρόμους. Προς το παρόν τα ρούχα τους μπορείς να τα βρεις εκτός από το χώρο τους μετά απο επικοινωνία μαζί τους μέσω της facebook σελίδα τους, στο showroom Now, και προσεχώς θα είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος μας ειναι να δημιουργούμε ρούχα με προσωπικότητα γι΄αυτό και το μπέρδεμα κλασσικών και μοντέρνων στοιχείων ειναι ένα από τα κυρία χαρακτηριστικά μας! Η απλότητα και η θηλυκότητα ειναι επίσης που μια πολύ σημαντική παράμετρος που μας καθοδηγεί” λέει η Ιωάννα για τις πρώτες σκέψεις τους γι' αυτή τη συμμαχία. Όσο αφορά την αγαπημένη τους τάση αυτή την περίοδο, δεν υπάρχει κάτι συγκκεριμένο γιατί πάντα θα τις συναρπάζουν τα απλά σχέδια με έξυπνο σχεδιασμό ανεξαρτήτου εποχής και επειδή μουσική και μόδα πολλές φορές περπατούν δίπλα, κατα τη διάρκεια της δημιουργίας των ρούχων τους το κουμπί του mute δεν το πατάει κανείς.

Στα ηχεία τους μπορείς ν' ακούσεις από πολύ hardcore κιθάρες και χιπ χοπάδικες ρίμες μέχρι κλασσικές μουσικές. Αυτή την περίοδο παίζουν σε λούπα κομμάτια των Florence and the machine, Wu Tang Clan, The Do και The Kills και η μουσική είναι τόσο αναγκαία όσο το οξυγόνο.
Και ποιος θα εύχονται να είναι αν μια μέρα χτυπήσει ξαφνικά το τηλέφωνο για συνεργασία, τις ρωτάω στο τέλος.

“Οι σχεδιαστές που θαυμάζουμε ειναι παρά πολλοί είτε βρισκόμαστε κοντά σαν ύφος είτε εντελώς αντίθετα. Παρ' όλα αυτά ο Nicolas Ghesquiere ειναι ένας από τους πιο ξεκάθαρους σχεδιαστές μόδας και φαντάζομαι ότι για οποιονδήποτε σχεδιαστή και όχι μόνο, η συνάντηση και μόνο μαζί του θα ήταν πηγή εμπνεύσης!” λένε και τους το ευχόμαστε.


* Ψάξε και θα τις βρεις:

-Facebook Page

-Νικίου 15, Αθήνα

-Showroom Now

-Στην παράσταση “Bloom” που κάνει πρεμιέρα 12 Μαρτίου στο Bios.

Φωτογραφίες/ επιμέλεια: Κική Παπαδοπούλου