Γυρίσαμε την Αθήνα με το Boxi του Taxibeat! [photos]

05.01.2015
Υπάρχουν κάποιες μέρες που εύχεσαι να ανακαλυφθεί μία εφεύρεση, η οποία θα κάνει τις ώρες περισσότερες από 24 και να προλαβαίνεις τα πάντα. Επειδή, όμως, αυτή δεν την έχουμε βρει ακόμα, κάνουμε τους δρόμους τερέν ή κάνουμε συχνά βόλτες με την καινούρια, σωτήρια υπηρεσία του Taxibeat με το όνομα Boxi, η οποία συμπλήρωσε ήδη δύο μήνες ψηφιακής ζωής.

Σε περίπτωση που δεν το έχεις ακούσει, μπαίνεις κανονικά στην εφαρμογή, αλλά αντί για taxi, επιλέγεις το κουμπί Boxi και μπορείς να συνδεθείς με διαθέσιμους επαγγελματίες οδηγούς ταξί που βρίσκονται κοντά σου.

Με αυτό τον τρόπο εντοπίζεις, επιλέγεις και καλείς άμεσα τον προσωπικό σου οδηγό, χωρίς επιπλέον χρέωση και στη συνέχεια ζητάς να έρθει ένας οδηγός που θα αναλάβει να στείλει τα αντικείμενά σου μέσα στην πόλη ή να σου φέρει κάτι που περιμένεις. Με το Boxi, μπορείς να στείλεις αντικείμενα όχι μόνο με κάποιο από τα ταξί του Taxibeat, αλλά και με μηχανάκια σε λίγο πιο οικονομική τιμή και σε περίπου μισή ώρα έχουν φτάσει στον προορισμό τους. Για μία μέση διαδρομή στην Αθήνα (έως 5 χιλιόμετρα) το κόστος είναι 4 ευρώ με δίκυκλο και 7 ευρώ με ταξί.

Μιλώντας με τους τρομερα δημιουργικούς και μες τη θετική ενέργεια ανθρώπους του Taxibeat, μάθαμε ότι το Boxi πήρε το όνομά του περίπου μία εβδομάδα πριν λανσαριστεί η υπηρεσία. Αρχικά, η ονομασία επρόκειτο να ήταν διαφορετική, αλλά όμως ήρθε η ιδέα για το "Boxi", όλη η ομάδα συμφώνησε ότι είναι αυτό που τους ταιριάζει πιο πολύ απ’ όλα.

Οι επιβάτες του Taxibeat λένε πως συνειδητοποιούν ότι είναι μέρος ενός δικτύου που κινεί όχι μόνο ανθρώπους, αλλά και αντικείμενα και σκοπό έχει να δίνει λύσεις σε καθημερινές ανάγκες με τρόπο εξαιρετικά απλό, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να κάνει κάτι περισσότερο από το ανοίξει το app και να ακολουθήσει μερικά εύκολα βήματα.

Κάπως έτσι έγινε και με τη Ρωξάνη, η οποία άνοιξε πρόσφατα μαγαζί στο Χαλάνδρι και το πρόγραμμα της είναι κάτι παραπάνω από φορτωμένο, ακόμα και την ημέρα που είχε γενέθλια η καλύτερη της φίλη. Οπότε αφού δε θα μπορούσε να τη δει από κοντά, σκέφτηκε να της στείλει το δώρο της (ένα γούρι για την καινούρια χρονιά) και μία κάρτα γενεθλίων μέσω του Boxi. Έτσι, ο οδηγός έγινε κάτι σαν τον προσωπικό της Άγιο Βασίλη!

Βάλαμε το κράνος, ανεβήκαμε στο μηχανάκι και κάναμε μαζί όλη τη μεταφορά του δώρου μέχρι το κέντρο της Αθήνας και το χαμόγελο της παραλήπτριας και φέραμε λίγες γραμμές παρακάτω τις εικόνες που κρατήσαμε.

Επιμέλεια/ Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

%PHOTO17%

%PHOTO18%

%PHOTO19%