Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Ένα ζευγάρι ιδανικό για ...Πρωτοχρονιά!

01.01.2015
Σέξπιρ. Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Ο πιο διάσημος έρωτας όλων των εποχών. Το ζευγάρι που στο όνομα της αγάπης του, δε δίστασε να προβεί στην υπέρτατη θυσία… Ένα έργο χιλιοανεβασμένο στα βάθη των αιώνων, φωτισμένο από χίλιες πλευρές, ένα έργο που έχει δώσει πνοή σε δεκάδες άλλα κείμενα, ένα έργο μέσα στο οποίο θα σιγοκαίει παντοτινά μία άσβεστη φλόγα. Αυτή της αληθινής αγάπης…

Μπορεί αλήθεια κάποιος σήμερα να προσδώσει κάτι ξεχωριστό σ' ένα τόσο κλασικό κείμενο; Μπορεί να το «πιάσει από τα μαλλιά», να το σεβαστεί απόλυτα, να τηρήσει την πλοκή του, να το φέρει στην εποχή μας και να χαρίσει τη συγκινητική του κάθαρση στο κοινό;

Η απάντηση είναι πως ναι. Και για υτό και σας προτείνουμε αυτήν την παράσταση την πρώτη ημέρα του 2015! Η δουλειά της ομάδας Ιδέα απέδειξε περίτρανα πως Σέξπιρ μπορεί να ανεβάσει κάποιος ακόμη και με δύο ηθοποιούς, χωρίς σκηνικά και κοστούμια. Μόνο με το ταλέντο του, την ευρηματικότητά του και τη βαθιά γνώση του κειμένου.

Ο Κώστας Γάκης, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και η Αθηνά Μουστάκα μάς χάρισαν μια από τις καλύτερες θεατρικές εκπλήξεις των τελευταίων ετών. Σαν σύγχρονα φαντάσματα, εμβόλισαν το σεξπιρικό κείμενο με γενναίες δόσεις καθημερινότητας, χωρίς ούτε μια στιγμή να χάσουν το μέτρο, τόνισαν το ιλαρό του στοιχείο με αξιοζήλευτη χειρουργική λεπτότητα και στο τέλος το απογείωσαν μοναδικά, αφημένοι στο τραγικό τέλος των ηρώων και στην πεμπτουσία των υψηλών νοημάτων του έργου.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία - διασκευή: Κώστας Γάκης,
Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Live Μουσική: Κώστας Γάκης
Σκηνικά - Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη
Βοηθός Σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη
Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Μουσική Σύνθεση: Κώστας Γάκης - Κώστας Λώλος
Φωτογραφία αφίσας: Χρήστος Χατζηχρήστου
Ερμηνεύουν οι Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Info:

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 19.00

Λόγω μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, ακόμη μία παράσταση προστίθεται κατά την περίοδο των Εορτών, την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015, στις 21.00!

Υπενθυμίζουμε, πως έχει ήδη προγραμματιστεί έκτακτη παράσταση του έργου, για την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015, στις 19.00.


Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 10 ευρώ (μειωμένο)
Προπώληση εισιτηρίων: Ticket Services, Πανεπιστημίου 39
(εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567,
Online: www.ticketservices.gr

Θησείον - Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο.