Είδαμε τον Καραγκιόζη Καπετάνιο στο Μέγαρο(****)

21.12.2013
Τον Καραγκιόζη Καπετάνιο δια… χειρός Ηλία Καρελλά απολαύσαμε στο Μέγαρο Μουσικής με τη σύμπραξη της ιδιαίτερης Αρετής Κετιμέ και των πάντα ευρηματικών Burger Project.

Μία ευφάνταστη και κεφάτη παράσταση σε άκρως χριστουγεννιάτικο κλίμα, καθώς σ΄αυτήν ακούγονται «πειραγμένα» χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλη την Ελλάδα και διασκευές αγαπημένων κομματιών και οργανικών σκοπών.

Έτσι, επιβιβαστήκαμε και εμείς στο καράβι του Καραγκιόζη, ταξιδέψαμε σ΄όλη την Ελλάδα και, εκτός από την … εκκεντρική του οικογένεια, συναντήσαμε όλους τους αγαπημένους του φίλους, τον Χατζατζάρη, τον Μορφονιό, τον Νιόνιο, τον Μπαρμπα Γιώργο, τον Σταύρο και τον βοηθήσαμε να κλείσει σ’ ένα μπουκάλι τους κακούς Καλικάντζαρους που ήθελαν να καταστρέψουν τα Χριστούγεννα.
Όλα αυτά ακούγοντας κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα (από την Αθήνα, την Ήπειρο, την Πελοπόνησσο, την Κεφαλονιά και την Κρήτη), αλλά και παραδοσιακά τραγούδια (όπως τα Σμυρναίικο Μινόρε, το πελοποννησιακό «Παντρεύουνε τον Κάβουρα», το κεφαλλονίτικο «Πού πας αφέντη Μέρμηγκα» ή τα πειραιώτικα «Καβουράκια). Αποκορύφωμα τα πειραιώτικα κάλαντα που μας τραγούδησε ο Σταύρος, που δεν ήταν τίποτα άλλο από τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντά υπό τους ρυθμούς του «Θα ζήσω Ελεύθερο Πουλί»!

Ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Ηλίας Καρελλάς έστησε μία παράσταση για όλες τις ηλικιακές ομάδες, μία παράσταση στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά η ζωντανή μουσική των Burger Project, οι σκιές και η νεράιδα Αρετή Κετιμέ.
Nτυμένοι σύμφωνα με το κλίμα των ημερών, οι Burger Project με χιούμορ, και περίσσια ενέργεια, ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους με τις διασκευές τους (δε δίστασαν να βάλουν στα Κρητικά Κάλαντα φωνητικά από τo “We are the world”), ενώ άνοιξαν διάλογο με τον ίδιο τον Καραγκιόζη και παρενέβησαν στην πλοκή του παραμυθιού.
Η αέρινη Αρετή Κετιμέ αντίστοιχα, με τη μοναδική φωνή και το σαντούρι της, επιφορτισμένη με τον «βαρύ» ρόλο της εξόντωσης των τρομερών καλικαντζάρων, έδωσε μία έντονη παραδοσιακή απόχρωση σ όλη την παράσταση.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Ηλίας Καρελλάς. Συμμετέχουν, ως βοηθοί στο χειρισμό της φιγούρας του θεάτρου σκιών, η Κωνσταντίνα Γκόρου και ο Χάρης Μπιλλίνης.

Το χριστουγεννιάτικο ταξίδι με τον «Καραγκιόζη καπετάνιο» ξεκίνησε για τους νεαρούς θεατές του Μεγάρου την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην Αίθουσα Banquet και θα διαρκέσει 10 μέρες (από τις 20 έως και τις 23 κι από τις 25 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο), όσες και οι παραστάσεις του ομώνυμου μουσικού παραμυθιού.

Τιμές εισιτηρίων; Γενική είσοδος € 15 ,00 - Παιδικά-Φοιτητικά: € 10,00)

Γεωργία Οικονόμου

[email protected]