Γυμνά γυναικεία σώματα σχηματίζουν μία... νεκροκεφαλή

04.12.2013
Το 1951 ο διάσημος σουρεαλιστής Σαλβαντόρ Νταλί συνεργάστηκε με τον ταλαντούχο φωτογράφο Φίλιπ Χάλσμαν και δημιούργησαν μια από τις πιο γοητευτικές μακάβριες και περίεργες φωτογραφίες όλων των εποχών. Με τίτλο "In Voluptas Mors" η ασπρόμαυρη φωτογραφία αποτυπώνει ένα σύνολο γυμνών καλοσχηματισμένων γυναικών έτσι τοποθετημένων ώστε να συνθέτουν μια νεκροκεφαλή. Ο Νταλί στέκεται δίπλα στο ανθρώπινο κρανίο λοξοκοιτώντας σαν ένας αβέβαιος θεατής. Οι δύο καλλιτέχνες γνωρίστηκαν από το 1941 και συνεργάστηκαν σε διάφορα πρότζεκτς για πάνω από 30 χρόνια. Πρόσφατα ήλθαν στο φως της δημοσιότητας κάποιες ανέκδοτες φωτογραφίες από την προετοιμασία της θρυλικής φωτογραφίας, όπου φαίνεται ο Νταλί να προσπαθεί να τοποθετήσει τα γυμνά μοντέλα έτσι ώστε να πετύχει το αποτέλεσμα που έχει κατά νου. Για πιο πολλά γύρω από τον Χάλσμαν και τη δουλειά του θα πρέπει να παρακολουθήσετε την επερχόμενη έκθεση στο μουσείο The Musée de l’Elysée από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι την 11 Μαΐου 2014.

Το 1951 ο διάσημος σουρεαλιστής Σαλβαντόρ Νταλί συνεργάστηκε με τον ταλαντούχο φωτογράφο Φίλιπ Χάλσμαν και δημιούργησαν μια από τις πιο γοητευτικές μακάβριες και περίεργες φωτογραφίες όλων των εποχών.

Με τίτλο "In Voluptas Mors" η ασπρόμαυρη φωτογραφία αποτυπώνει ένα σύνολο γυμνών καλοσχηματισμένων γυναικών έτσι τοποθετημένων ώστε να συνθέτουν μια νεκροκεφαλή. Ο Νταλί στέκεται δίπλα στο ανθρώπινο κρανίο λοξοκοιτώντας σαν ένας αβέβαιος θεατής.

Οι δύο καλλιτέχνες γνωρίστηκαν από το 1941 και συνεργάστηκαν σε διάφορα πρότζεκτς για πάνω από 30 χρόνια. Πρόσφατα ήλθαν στο φως της δημοσιότητας κάποιες ανέκδοτες φωτογραφίες από την προετοιμασία της θρυλικής φωτογραφίας, όπου φαίνεται ο Νταλί να προσπαθεί να τοποθετήσει τα γυμνά μοντέλα έτσι ώστε να πετύχει το αποτέλεσμα που έχει κατά νου.

Για πιο πολλά γύρω από τον Χάλσμαν και τη δουλειά του θα πρέπει να παρακολουθήσετε την επερχόμενη έκθεση στο μουσείο The Musée de l’Elysée από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι την 11 Μαΐου 2014.