Δες πως θα ήταν το σώμα μας χωρίς κόκαλα

03.12.2013
Έχει σκεφτεί κανείς πως θα ήταν άραγε η ζωή μας χωρίς κόκαλα; Πως θα φαινόμασταν αν δεν είχαμε σκελετό παρά μόνο σάρκα και δέρμα; Ο Φρανσίσκο Αλμπάνο (Fransesco Albano) το έχει στύψει το μυαλουδάκι του σ’ αυτό το πεδίο και κατάφερε να μετουσιώσει τις σκέψεις του σε πολύ ενδιαφέροντα γλυπτά. Χωρίς κόκαλα το σώμα μεταμορφώνεται σε μια ακαθόριστη μάζα που διπλώνει, μαζεύεται και κρέμεται από καρέκλες, τραπέζια, μπανιέρες και λοιπά έπιπλα. Πιο πολύ μπορούμε να παρομοιάσουμε το όλο εγχείρημα με έκθεση εταιρείας παραγωγής ειδικών εφέ για ταινίες – όπου σίγουρα θα κέρδιζε πολλούς επαίνους- παρά για κάποιο μεγαλόπνοο καλλιτεχνικό δημιούργημα. Γ.Ο

Έχει σκεφτεί κανείς πως θα ήταν άραγε η ζωή μας χωρίς κόκαλα; Πως θα φαινόμασταν αν δεν είχαμε σκελετό παρά μόνο σάρκα και δέρμα; Ο Φρανσίσκο Αλμπάνο (Fransesco Albano) το έχει στύψει το μυαλουδάκι του σ’ αυτό το πεδίο και κατάφερε να μετουσιώσει τις σκέψεις του σε πολύ ενδιαφέροντα γλυπτά. Χωρίς κόκαλα το σώμα μεταμορφώνεται σε μια ακαθόριστη μάζα που διπλώνει, μαζεύεται και κρέμεται από καρέκλες, τραπέζια, μπανιέρες και λοιπά έπιπλα.

Πιο πολύ μπορούμε να παρομοιάσουμε το όλο εγχείρημα με έκθεση εταιρείας παραγωγής ειδικών εφέ για ταινίες – όπου σίγουρα θα κέρδιζε πολλούς επαίνους- παρά για κάποιο μεγαλόπνοο καλλιτεχνικό δημιούργημα.

Γ.Ο