Αυτά είναι τα πιο άγρια θαύματα του κόσμου!

23.10.2013
Μωρά κροκοδειλάκια λιάζονται στην πλάτη της μαμάς τους. Μια τίγρης στριφογυρνάει ναζιάρικα στο φακό. Λάβα χύνεται κατακόκκινη στις πλαγιές ενός ηφαιστείου. Μια πάλη ανάμεσα σε δύο πολύχρωμα ιγουάνα και μια λευκή αρκούδα-δύτης ετοιμάζεται να αναδυθεί μέσα από την παγωμένη θάλασσα. Αυτές είναι μερικές από τις βραβευμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού «Φωτογράφος Άγριας Φύσης της Χρονιάς» (Wildlife Photographer of the Year 2013) που παρουσίασε το BBC. Ο διαγωνισμός, που χρηματοδοτείται από το 1965 από το BBC και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, συγκεντρώνει τις ομορφότερες και πιο συγκινητικές εικόνες της φύσης από όλο τον κόσμο. Ενσταντανέ που αποκαλύπτουν το μεγαλείο της φύσης! Το να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα ένας φωτογράφος είναι μια πολύ σημαντική διάκριση. Στο διαγωνισμό αποστέλλονται περίπου 1.000 συμμετοχές κάθε χρόνο και μετά από αξιολόγηση οι 100 καλύτερες εικόνες σε 15 διαφορετικές κατηγορίες. Οι 100 κορυφαίες εικόνες της φύσης όταν έχει κέφια εκτίθενται μέχρι τον Μάρτιο του 2014 στο Μουσείο φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο. Περισσότερα στο site του Μουσείου... Χριστίνα Τσατσαράγκου

Μωρά κροκοδειλάκια λιάζονται στην πλάτη της μαμάς τους. Μια τίγρης στριφογυρνάει ναζιάρικα στο φακό. Λάβα χύνεται κατακόκκινη στις πλαγιές ενός ηφαιστείου. Μια πάλη ανάμεσα σε δύο πολύχρωμα ιγουάνα και μια λευκή αρκούδα-δύτης ετοιμάζεται να αναδυθεί μέσα από την παγωμένη θάλασσα. Αυτές είναι μερικές από τις βραβευμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού «Φωτογράφος Άγριας Φύσης της Χρονιάς» (Wildlife Photographer of the Year 2013) που παρουσίασε το BBC.

Ο διαγωνισμός, που χρηματοδοτείται από το 1965 από το BBC και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, συγκεντρώνει τις ομορφότερες και πιο συγκινητικές εικόνες της φύσης από όλο τον κόσμο. Ενσταντανέ που αποκαλύπτουν το μεγαλείο της φύσης! Το να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα ένας φωτογράφος είναι μια πολύ σημαντική διάκριση. Στο διαγωνισμό αποστέλλονται περίπου 1.000 συμμετοχές κάθε χρόνο και μετά από αξιολόγηση οι 100 καλύτερες εικόνες σε 15 διαφορετικές κατηγορίες.

Οι 100 κορυφαίες εικόνες της φύσης όταν έχει κέφια εκτίθενται μέχρι τον Μάρτιο του 2014 στο Μουσείο φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο.

Περισσότερα στο site του Μουσείου...

Χριστίνα Τσατσαράγκου