Πλειστηριασμός και... 6 βύσσινα στον κήπο

01.03.2013
Τι συμβολίζει ο Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχωφ; Μπορεί να ξαναζωντανέψει σήμερα με άλλα ερεθίσματα, σε άλλη εποχή; Έχει άραγε θέση στην Ελλάδα του 2013;

Τι συμβολίζει ο Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχωφ; Μπορεί να ξαναζωντανέψει σήμερα με άλλα ερεθίσματα, σε άλλη εποχή; Έχει άραγε θέση στην Ελλάδα του 2013;
Μια σκηνική σύνθεση με αφορμή τον «Βυσσινόκηπο» του Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχωφ από την ομάδα σύρμα. Μία performance που θέλει να γίνει παράσταση. Μια μεγάλη συγγνώμη στον Άντον. Ένας πλειστηριασμός όπου πουλιέται το κάθε τι. Ένα κτήμα στη Φυλακωπή. Ο Κυρ- Θοδωρής που σιχαίνεται τα Πορτογαλικά. Ένα κιβώτιο βυσσινάδες. Εξήντα πλαστά χαρτονομίσματα. Η κρίση. Ο Φόβος. Ο Έρωτας. Ο Νίτσε… μια κωμωδία που τόσα χρόνια θεωρείται δράμα.
Στο Θέατρο «Άβατον» (Ευπατριδών 3, Γκάζι), κάθε Παρασκευή και Κυριακή (από 8 Φεβρουαρίου έως 28 Απριλίου), παρουσιάζεται το θεατρικό έργο «6 βύσσινα στον κήπο»– το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε σε μορφή work in progress στο Bob Theatre Festival 2012 (Bios) και στο Θέατρο επί Κολωνώ (black box) από τον Δεκέμβριο του 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2013.
Με αφορμή το έργο Ο Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχωφ, τέσσερις χαρακτήρες παρατηρούν, σχολιάζουν, θυμούνται και ονειρεύονται μέσα από τον εαυτό τους στο εδώ και τώρα μιας παράστασης, αλλά και γλιστρώντας ερήμην τους στις ιδιοσυγκρασίες των ηρώων του έργου.
Πληροφορίες για την ομάδα σύρμα:
H ομάδα σύρμα* ιδρύθηκε το 2009 από την Βίκη Καλπάκα και τη Φιλιώ Λούβαρη. Το 2013 απέκτησε ένα νέο ιδρυτικό μέλος, την Νίνα Αδαμοπούλου. Σκοπός της ομάδας είναι η σκηνική συνύπαρξη του χορού με το θέατρο, σε μια απόπειρα να χρησιμοποιηθεί ένας ειλικρινής και ανεπιτήδευτος τρόπος σκηνικής αναπαράστασης, για να πούμε ό, τι μπορεί να ειπωθεί και να χορέψουμε τα υπόλοιπα. Συνεργάτες της είναι οι ηθοποιοί Γιώργος Γερωνυμάκης και Άννη Ντουμούζη, οι μουσικοί Γιώργος Καβουράκης και Μάκης Παπαγαβριήλ, οι εικαστικοί Έλενα Χασαλεύρη και Γιάννης Σινιόρογλου, η ενδυματολόγος- θεατρολόγος Ιωάννα Μπούρα, η Αναστασία Βασιλοπούλου και ο Πάνος Κούρτης.
Προηγούμενες παραγωγές: δύο ιστορίες (2009) Πανδοχείο Πεσσόα (2010) Αγαπητέ αγαπημένε (2010 -2012), 0,2 (θύλαξ) (2011 / συμπαραγωγή με την ομάδα ρήξη οκλαδόν).
(*Σύρματα ονομάζονται στη Μήλο οι θέσεις φύλαξης μικρών σκαφών (για βάρκες), σκαμμένες στους ηφαιστειακούς τόφφους, δίπλα στη θάλασσα).
Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Κινησιολογία: Φιλιώ Λούβαρη
Κείμενα: ομάδα σύρμα και αποσπάσματα από τα έργα «Ο Βυσσινόκηπος» και «Ο Γλάρος» του Αντόν Παύλοβιτς Τσέχωφ
Κοστούμια: Ιωάννα Μπούρα
Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς
Φωνή Φιρς: Ιβάν Μαστερόπουλος
Φωτογραφία αφίσας: Μυρτώ Αποστολίδου/ La poupée
Παίζουν: Νίνα Αδαμοπούλου, Γιώργος Γερωνυμάκης, Γιώργος Καβουράκης, Φιλιώ Λούβαρη
Πληροφορίες:
κάθε Παρασκευή και Κυριακή
Χώρος: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι.
Ώρα έναρξης: 21.30 (Παρασκευή) & 18:30 (Κυριακή)
Διάρκεια: 60΄
Γενική είσοδος: 10 ευρώ & 8 ευρώ (φοιτητικό & για ανέργους)
Τηλ. Επικοινωνίας – κρατήσεις: 6959363222, 210 3412689 ( 13:00 έως 23:00)