Οι νικητές των Brit Αwards 2013!

21.02.2013
Η τελετή απονομής των Brit awards 2013 πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά στην O2 Arena του Λονδίνου, το βράδυ της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου.

Ο Βρετανός Μπεν Χάουαρντ (Ben Howard) και η Σκωτσέζα Εμελι Σαντέ (Emeli Sandé) ήταν οι μεγάλοι νικητες Βραβείων Brit 2013, κερδίζοντας δύο βραβεία ο καθένας.

Η τελετή απονομής των Brit awards 2013 πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά στην O2 Arena του Λονδίνου, το βράδυ της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου. Οικοδεσπότης των μουσικών βραβείων ήταν ο Τζέιμς Κόρντεν (James Corden).

Η 25χρονη Σαντέ η οποία εμφανίστηκε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και έκανε ρεκόρ πωλήσεων την περασμένη χρονιά στη χώρα της με το άλμπουμ "Our Version of Events", ξεπερνώντας ακόμα και το πολυβραβευμένο "21" της Adele, απέσπασε το Brit awards Καλύτερου Βρετανικού Άλμπουμ και Καλύτερης Σόλο Καλλιτέχνιδας. Ο συνομήλικός της Χάουαρντ κέρδισε το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Βρετανού Καλλιτέχνη καθώς και το βραβείο Καλύτερου Σόλο Καλλιτέχνη.

Η Αντέλ (Adele) κέρδισε το βραβείο του καλύτερου single για το τραγούδι της ταινίας James Bond, Skyfall, αλλά δεν πήγε στην τελετή, αφού είναι σε πρόβες για την τελετή απονομής των Όσκαρ στο Λος Άντζελες. Έστειλε όμως το μήνυμά της με βίντεο: «Σας ευχαριστώ πολύ για αυτό το βραβείο Brit, αυτό σημαίνει πολλά», είπε. «Συγνώμη που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας απόψε, είμαι στο LA κάνοντας πρόβες για την απονομή των Όσκαρ ... Σας αγαπώ όλους».

Το ροκ συγκρότημα Mumford and Sons είναι το καλύτερο βρετανικό γκρουπ.

Για πρώτη φορά φέτος παρουσιάστηκε το Special Recognition Award, το οποίο παρέλαβε ο Ντέιμον Αλμπαρν (Damon Albarn) εκ μέρους του παγκόσμιου οργανισμού War Child, καθως το 2013 γιορτάζεται η 20η επέτειος του φιλανθρωπικού δικτύου για τα παιδια που έχουν πληγεί από τους πολέμους.

Οι One Direction κέρδισαν το Global Success Award (που δείνει το βρετανικό συγκρότημα με τις υψηλότερες πωλήσεις διεθνώς για το 2012, εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου). Η μπάντα κυκλοφόρησε το άλμπουμ ‘Take Me Home’ τον Νοέμβρη και έσπασε όλα τα ρεκόρ, αφού κατάφερε να έχει το πέμπτο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2012.

Στις διεθνείς κατηγορίες, η Λάνα Ντελ Ρεϊ (Lana del Ray) κέρδισε στην κατηγορία International Female Solo Artist, το βραβείο International Group πήραν οι Black Keys ενώ ο Φρανκ Οσεαν (Frank Ocean) παρέλαβε το βραβείο International Male Solo Artist.

Ενα από τα highlight της βραδυάς ήταν η επιστροφή του Τζάστιν Τιμπερλείκ (Justin Timberlake) στη σκηνή, ο οποίος τραγούδησε το νέο του κομμάτι Mirrors, με τον κόσμο να τον αποθεώνει και τη σύζυγό του Τζέσικα Μπιλ να γράφει στο τουίτερ "Ο αντρούλης μου έσκισε!"

Το Mirrors είναι το δεύτερο σινγκλ του απο το νέο άλμπουμ The 20/20 experience, μετά το Suit & Tie που παρουσίασε στα Grammys.

Η λίστα των νικητών των Brit awards 2013

British breakthrough act
Ben Howard

British male solo artist
Ben Howard

British female solo artist
Emeli Sande

British group
Mumford & Sons

British Live act
Coldplay

Critics' choice
Tom Odell

International female solo artist
Lana Del Rey

International group
Black Keys

British producer of the year
Paul Epworth

British Best album of the year
Emeli Sandé, "Our Version Of Events"

International male solo artist
Frank Ocean

British single
Adele, "Skyfall"

Special recognition award
War Child

Brits global success (for international sales in 2012)
One Direction


#BRITs2013
http://www.brits.co.uk
https://twitter.com/BRITAwards
https://www.facebook.com/OfficialBRITs
https://www.youtube.com/thebritawards

E.Σ.