Οι μουσικές των ταινιών του Μπάρτον στο Royal Albert Hall!

20.02.2013
Ένα από τα πιο αγαπημένα μας κινηματογραφικά μας δίδυμα πίσω από τις κάμερες και τις μελωδίες ταινιών που έχουμε αγαπήσει τρελά, θα εμφανιστούν ζωντανά στη σκηνή.

Οι μουσικές του έχουν ακουστεί σε πολλές ταινίες αλλά τον έχουμε συνδέσει κυρίως με τις συγκινητικές περιπέτειες των πιο σκοτεινών ηρώων που έχουν περάσει από τα κινηματογραφικά καρέ, με σκηνοθέτη εκείνο τον ευφυή κύριο με τα παράξενα, σκούρα γυαλιά και τα μονίμως ανακατεμένα μαλλιά.

Ο Ντάνι Έλφμαν (Danny Elfman) συνεργάζεται μία 25ετία με τον Τιμ Μπάρτον (Tim Burton) και για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια θα τραγουδήσει και θα παίξει ζωντανά τραγούδια και μουσικές από τα soundtracks των ταινιών που έχουν κάνει μαζί.

Η συναυλία αυτή στην οποία θα θέλαμε πάρα πολύ να ήμασταν έστω και όρθιοι σε μία γωνία, θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου στο Royal Albert Hall με τη συνοδεία της BBC Concert Orchestra και στο μεγάλο video wall που θα στηθεί στη σκηνή θα προβληθούν τα αυθεντικά artworks και σκίτσα του Μπάρτον για τις ταινίες του.

«Θα είναι πραγματικά κάτι πολύ ιδιαίτερο. Σκέφτομαι να ερμηνεύσω τα τραγούδια από τον Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη (The nightmare before Christmas) και η ιδέα του να παίξουμε ζωντανά κάποια από τα κομμάτια του Jack Skellington για πρώτη φορά είναι τρομερά συναρπαστικό» ανέφερε ο Έλφμαν ο οποίος είχε προταθεί τέσσερις φορές για Όσκαρ (Men In Black, Burton film Big Fish, Milk).

Για την υπενθύμιση, οι ταινίες στις οποίες έχουν δουλέψει μαζί με τον Μπάρτον είναι οι: Pee-wee's Big Adventure, Σκαθαροζούμης (Beetlejuice), Batman, Ψαλιδοχέρης (Edward Scissorhands), Batman Returns, Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης (The Nightmare Before Christmas), Mars Attacks!, Ο Μύθος του Ακέφαλου Καβαλάρη (Sleepy Hollow), Ο πλανήτης των Πιθήκων (Planet of the Apes), Big Fish, Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας (Charlie and the Chocolate Factory), Νεκρή Νύφη (Corpse Bride), Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων (Alice in Wonderland), Dark Shadows, Frankenweenie.

Κ.Π