Ο καινούριος Σούπερμαν εξοργίζει τους gay

14.02.2013
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε πολλούς φίλους του Σούπερμαν η απόφαση της εταιρείας κόμικς DC να αναθέσει στον Όρσον Σκοτ Καρντ τη συγγραφή των νέων περιπετειών του υπερήρωα, εξαιτίας του ομοφοβικού του παρελθόντος.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε πολλούς φίλους του Σούπερμαν η απόφαση της εταιρείας κόμικς DC να αναθέσει στον Όρσον Σκοτ Καρντ τη συγγραφή των νέων περιπετειών του υπερήρωα, εξαιτίας του ομοφοβικού του παρελθόντος.
Ο Καρντ, συγγραφέας της βραβευμένης σειράς βιβλίων επιστημονικής φαντασίας Ender's Game, που έγιναν και ταινία, συμφώνησε με την DC να είναι ο συγγραφέας της νέας σειράς περιπετειών του Σούπερμαν, η οποία θα εκδοθεί τον Απρίλιο.
Οι έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο άκουσμα της είδησης οφείλονται στο γεγονός ότι ο Καρντ έχει βρεθεί επανειλημμένα απέναντι στους ομοφυλόφιλους, χαρακτηρίζοντας τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών ως «το τέλος της δημοκρατίας στην Αμερική». Μάλιστα, το 2009 έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Εθνικής Οργάνωσης Γάμου», μίας ομάδας που διαμαρτύρεται κατά των γάμων ομοφυλόφιλων.
«Ο Σούπερμαν υπερασπίζεται την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τον αμερικανικό τρόπο ζωής. Ο Όρσον Σκοτ Καρντ δεν αντιπροσωπεύει καμία αλήθεια, δικαιοσύνη ή αμερικανικό τρόπο ζωής στα οποία εγώ θα γινόμουν συνδρομητής. Πρόκειται για μια βαθιά απογοητευτική και ειλικρινά περίεργη απόφαση. Τι περίμεναν; Ότι κανείς δεν θα το έπαιρνε χαμπάρι;», αναρρωτιέται ο Τζόνο Τζάρετ, μέλος ενός γκέι φαν γκρουπ του Σούπερμαν. Ο Τζάρετ κάνει επίσης νύξη ότι η απόφαση της εταιρείας έχει να κάνει με την δημοσιότητα που ελπίζει να πάρει ο νέος Σούπερμαν από την αυξανόμενη αναγνωρισιμότητα του Καρντ λόγω της ταινίας Ender's Game, η οποία θα προβληθεί τον Νοέμβριο.
Στην ιστοσελίδα αιτήσεων allout.org, περισσότερα από 7.600 άτομα μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει την αίτηση για την απόλυση του Καρντ. Η πρόσληψή του προκάλεσε μέχρι και τη δημιουργία μιας παρωδίας του Σούπερμαν, κατά την οποία ο πλανήτης του καταστρέφεται από τον γάμο ομοφυλόφιλων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, η εταιρεία κόμικς αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στο θέμα.

Αναφέρει ωστόσο ότι η εταιρεία, η οποία ανήκει στη Warner Bros, έχει κάνει προσπάθεια να συμπεριλάβει την κοινότητα LGBT (κοινότητα λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ) στον κόσμο των υπερηρώων της. Το περασμένο έτος ανακοινώθηκε ότι ο Άλαν Σκοτ, ο ήρωας Green Lantern, είναι ομοφυλόφιλος, ενώ η Batwoman είναι λεσβία από το 2006.