Ένας "δικαστής" σε ζωντανή μετάδοση στο Μέγαρο

30.01.2013
«Ο δικαστής» (The Magistrate) του Arthur Wing Pinero (1855 – 1934) (Άρθουρ Ουίνγκ Πινέρο) θα παιχτεί σε μαγνητοσκοπημένη αναμετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου.

«Ο δικαστής» (The Magistrate) του Arthur Wing Pinero (1855 – 1934) (Άρθουρ Ουίνγκ Πινέρο) θα παιχτεί σε μαγνητοσκοπημένη αναμετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου.

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται ως εξής: Τέλη του 19ου αιώνα και η χήρα ‘Αγκαθα, στα 37 της, παντρεύεται σε δεύτερο γάμο, τον ευυπόληπτο δικαστή Πόσκετ. Του κρύβει πέντε χρόνια από την ηλικία της και αναπόφευκτα και από την ηλικία του 19χρονου γιού της, του Κις, που τον παρουσιάζει σαν πρόωρα αναπτυγμένο δεκατετράχρονο. Ο «ώριμος» όμως έφηβος, καπνίζει, πίνει, χαρτοπαίζει και συχνάζει σε ύποπτα ξενοδοχεία. Σε ένα από αυτά παρασύρει για δείπνο κάποια βραδιά τον ανυποψίαστο και καθώς πρέπει πατριό του, εκεί συναντούν την μητέρα του και τη θεία του και από τη στιγμή εκείνη, η φάρσα γίνεται ένα υπέροχο, ξέφρενο χάος. Την αναπάντεχη συνάντηση ακολουθεί η επιδρομή της αστυνομίας, ο δικαστής καταφέρνει να κρυφτεί, αλλά την επόμενη μέρα πρέπει να δικάσει τη γυναίκα του και την αδελφή της που έχουν συλληφθεί.

Υποψήφιος για Όσκαρ και βραβευμένος με Tony, ο Τζον Λίτγκοου, από τους κορυφαίους Αμερικανούς θεατρικούς ηθοποιούς, ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την κλασική βικτωριανή φαρσοκωμωδία, του σερ Άρθουρ Γουίνγκ Πινέρο, που αποδεικνύεται ανθεκτική στο χρόνο. Στο ρόλο της γυναίκας του, ‘Αγκαθα, η βραβευμένη με Olivier Award , εξαιρετική Νάνσι Κάρολ και στο ρόλο του γιού της Κις, ο νεαρός Τζόσουα Μακγουάιρ, που κλιμακώνει με την ερμηνεία του την κωμωδία σε φαρσική αναρχία, όπως έγραψαν οι κριτικοί.

Ο Τίμοθι Σήντερ, επιτυχημένος σκηνοθέτης μιούζικαλ, με μια νευρική σκηνοθεσία, αξιοποιεί την πείρα του από τα μιούζικαλ και δίνει μια νέα ζωή στη φαρσοκωμωδία αυτή, μια νέα εκδοχή του πρωτότυπου, διακόπτοντας τη ροή του έργου με μουσικά και τραγουδιστικά ινρτερλούδια στο πνεύμα του βοντεβίλ, σε μουσική του Ρίτσαρντ Σίσον και στίχους του Ρίτσαρντ Στίλγκοου, που τα ερμηνεύει μια ομάδα από οπερατικές καρικατούρες.

INFO:

Το έργο συνοδεύεται από αγγλικούς υπότιτλους.

Πότε: Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου (Ώρα έναρξης: 21:00)

Που: Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη