Ο «Αργος» του Οδυσσέα στο... Φούρνο

21.01.2013
Την νέα της θεατρική παράσταση με τίτλο «Άργος» παρουσιάζει η πλατφόρμα Create an Accident στο θέατρο Φούρνος – κέντρο ψηφιακού πολιτισμού, στα Εξάρχεια.

Την νέα της θεατρική παράσταση με τίτλο «Άργος» παρουσιάζει η πλατφόρμα Create an Accident στο θέατρο Φούρνος – κέντρο ψηφιακού πολιτισμού, στα Εξάρχεια.

Η παράσταση αντλεί υλικό από την σύγχρονη αστική κουλτούρα και αρθρώνεται ως ένα περίπλοκο σκοτεινό παιχνίδι. Εξωφρενικοί κανονισμοί και δοκιμασίες διέπουν τον χαρακτήρα του. Όμως το παιχνίδι δεν έχει κανέναν απολύτως στόχο. Είναι ένα σύνολο τακτικών και στρατηγικών για το ξεγέλασμα του χρόνου που κυλάει. Για τον ενδιάμεσο εκείνο χρόνο μέχρι το επόμενο συμβάν..

Η Οδύσσεια μοιάζει μονίμως απούσα από τον Αργο. Αθλήματα και οι κανονισμοί τους, πολυδαίδαλες οδηγίες και κατευθύνσεις, αστικοί μύθοι, κείμενα από το διαδίκτυο, συνθέτουν το ετερόκλητο υλικό της παράστασης. Όμως, καθώς τα κομμάτια διασκορπίζονται σταδιακά στην πλατφόρμα του παιχνιδιού, η ιστορία του περιπλανώμενου πολυμήχανου ήρωα εισχωρεί ανεπαίσθητα, σε μία εκδοχή αρνητική. Από την Ομηρική περιπλάνηση προς την πόλη, στην περιπλάνηση του Τζόυς μέσα στην πόλη, τώρα, η περιπλάνηση είναι μέσα στο κεφάλι. Ένα παιχνίδι – προσομοίωση που απορρίπτει την μυθολογία του ανθρώπου που θέλει να θυμάται και να πράττει και αποκαθιστά τον ρομαντισμό όλων των ματαιωμένων πράξεων και αναβολών.

Δύο νεαροί άνδρες παγιδεύονται σε ένα video game και μετατοπίζονται σταδιακά στον ιδιόρρυθμο κόσμο αυτού του νέου περιβάλλοντος. Οι δύο performers, ως action figures σε ένα καφκικό video game, ακολουθούν με καταστροφική διάθεση κάθε κανόνα και δοκιμασία του παιχνιδιού. Διασχίζουν τοπία, δημιουργούν και αναπαράγουν ηχητικά περιβάλλοντα, ολοκληρώνουν αποστολές, ανακαλύπτουν μυστικά, αποκτούν ειδικές ικανότητες, χάνουν ζωές...

Μία παράσταση ελεγεία για αυτό που δεν έχει συμβεί ακόμα, για αυτό που περιμένουμε να συμβεί, για αυτό, που όταν συμβεί, θα σημάνει το τέλος των πραγμάτων.

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Παραστάσεις
«Φούρνος – κέντρο για τον ψηφιακό πολιτισμό» Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια

14/1/2013 – 26/2/2013 - 21:30 | παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Είσοδος: 8 και 12 ευρώ

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 64 60 748