Ο Monsieur Minimal γράφει για το e-go!

17.01.2013
Του ζητήσαμε να μπει κι εκείνος στο κλαμπ των guest editors και να γράψει μία ιστορία που να σχετίζεται με το δίσκο. Ήρθε η ώρα για το πάρτυ....

Είναι αυτός ο κύριος που έβαλε λίγη παραπάνω ζάχαρη στις ελληνικές ηλεκτρονικές κονσόλες βάζοντας το sweet δίπλα στο bitter. Φτιάχνει μελωδίες με την ανεμελιά των παιδιών που τρέχουν τριγύρω με γλειφιτζούρια στα χέρια και τη γλύκα της δικής του χώρας των θαυμάτων με τη γεύση της καλύτερης θεσσαλονικιώτικης Πάστας Φλώρας.

Ο Monsieur Minimal επέστρεψε με τον πιο ολοκληρωμένο δίσκο του, χωρίστηκε σε δύο κομμάτια μαζεύοντας μέσα όλα τα είδη που θα περίμενες και ταυτόχρονα δεν θα περίμενες από εκείνον και αποδεικνύει ότι μπορεί να σε εκπλήσσει στο σκοτάδι με την ίδια ευκολία που το κάνει και στο άπλετο φως. Κι αν τον δεις και live, θα σου φέρει μπάντα και ροκ κιθάρες για να μην έχεις ούτε ένα λόγο να γκρινιάξεις.

Το Minimal to Maximal κυκλοφορεί απο την The Sound Of Everything και την Universal Music, με την ευγενική χορηγία της WISH κι έχει στο mastering τον G.Pal. Στη θέση των παραγωγων είναι ο ίδιος Monsieur Minimal, ο Γιώργος Πρινιωτάκης και ο Αλέξης Βόλβασης και το παρα πολύ καλό artwork του άλμπουμ το επιμελήθηκε ο Στέφανος Μιχαηλίδης.

Του ζητήσαμε να μπει κι εκείνος στο κλαμπ των guest editors και να γράψει μία ιστορία που να σχετίζεται με το δίσκο. Ήρθε η ώρα για το πάρτυ....


Ήταν ενα μεσημέρι του καλοκαιριού που μας πέρασε, όπου μαζί με τη φίλη μου και συν-στιχουργό σε πολλά τραγούδια μου, Νάνση Μιχαηλίδου, πλατσουρίζαμε στη Χαλκιδική και ψάχναμε να βρούμε μια παρτενέρ η οποία θα κάνει guest φωνητικά στο κομμάτι “Party”.

Στίβαμε το μυαλό μας έτσι ώστε να βρούμε την “έκπληξη”, δλδ μια παρουσία που θα έδινε στο κομμάτι το κάτι παραπάνω, την αίγλη και την αισθητική που του ταιριάζει. Μέτα από πολλές βουτιές και πολλή σκέψη, ήρθε η ιδέα της Νάνσης να προτείνουμε στην Αλέξια, την γνωστή, για την ποπ αισθητική της, φιγούρα των 90’s. Εγώ ενθουσιάστηκα και την άλλη μέρα κιόλας αποφάσισα να της γράψω ένα email.

Μέτα από κάποιες μέρες και πολλές -επίμονες- δικές μου προσπάθειές, ήρθε τελικά το απαντητικό email όπου απέρριπτε πολύ ευγενικά την πρόταση μου, αφού η ίδια βρίσκεται αυτήν την περίοδο εκτός Ελλάδας. Μάλιστα προφέρθηκε να με βοηθήσει, προτείνοντας μου, να συνεργαστώ με μια πολύ καλή της φίλη, την Τζούλι Μασσίνο.

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι τέτοιο .Το είπα στην Νάνση και καταλήξαμε ομόφωνα στην Μαριέττα Φαφούτη, όπου της έστειλα το κομμάτι μαζί με την μελωδία της φωνής και με πολύ χαρά δέχτηκε να παραχωρήσει τα φωνητικά της και να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο ντουέτο.

Επιμέλεια: Κική Παπαδοπούλου