Από αλτσχάιμερ πάσχει ο Μπόμπι Γουόμακ

02.01.2013
Ο 68χρονος τραγουδιστής, μουσικός και παραγωγός έχει αρχίζει να εμφανίζει συμπτώματα της γνωστή ασθένειας και οι γιατροί δεν δίνουν μεγάλες ελπίδες για βελτίωση.

Ο Μπόμπι Γουόμακ (Bobby Womack) ηχογράφησε to τραγούδι "Buffalo Bill "με όταν ήταν στους Curtis Womack and the Womack Brothers με τη βοήθεια του label Pennant σε ηλικία μόλις 10 χρονών και το κυκλοφόρησαν το 1954. Αργότερα ανέλαβε τη μπάντα η οποία μετονομάστηκε σε The Valentinos, ο Σαμ Κουκ (Sam Cooke) δίνοντας τους την υπόσχεση να τους βοηθήσει όσο μπορεί κι υπέγραψαν συμβόλαιο στην δισκογραφική εταιρία του Sar.

Όταν ο Κουκ έφυγε από τη ζωή το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Γουόμακ ακολούθησε σόλο καριέρα γράφοντας και τραγουδώντας πολύ γνωστά κομμάτια όπως το Across 110th Street και κάνοντας συνεργασίες με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες. Το 2009 μπήκε στο Rock n Roll Hall of Fame, έχει συμπληρώσει 50 χρόνια καριέρας και το 2012 έβγαλε έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς (Τhe Bravest Man in Universe) με παραγωγό τον Ντέιμον Άλμπαρν (Damon Albarn).

Το πρόβλημα με τον 68χρονο τραγουδιστή είναι πως σε λίγο καιρό θα ξεχάσει πολλά από όλα αυτά για τα οποία χαρακτηρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες γιατί οι γιατροί διέγνωσαν πως πάσχει από αλτσχάιμερ. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως προσπαθεί πολύ να θυμηθεί πλέον ονόματα συνεργατών του και τίτλους τραγουδιών, κάτι που φάνηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν αποκάλεσε τον Άλμπαρν, «Ντέιμον Όσμπορν» σε κάποια βράβευση του και φοβάται πολύ για τις συνέπειες τις ασθένειας από δω και πέρα.

Δυστυχώς σύμφωνα με τους επιστήμονες, το αλτσχάιμερ όσο περνάει ο καιρός χειροτερεύει και οδηγεί τους ασθενείς στο θάνατο και υπολογίζουν πως το 2050 ένας στους 85 ανθρώπους θα υποφέρει από τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Κ.Π