Pussy Riot: Το νέο τραγούδι των πανκ Ρωσίδων και η ετυμηγορία των δικαστών

20.08.2012
Το πανκ γκρουπ που αναστάτωσε τη Ρωσία ετοιμάζεται να μπει πίσω από της φυλακής τα σίδερα και κυκλοφορεί καινούριο τραγούδι...

Σε περίπτωση που δεν έχεις ακούσει κάτι μέχρι τώρα, τον Φεβρουάριο το γυναικείο φεμινιστικό συγκρότημα Pussy Riot τραγούδησε μέσα σ’ έναν καθεδρικό ναό της Μόσχας έχοντας καλυμμένα τα κεφάλια τους, το κομμάτι τους Punk Prayer το οποίο είναι εναντίον του Βλαδιμίρ Πούτιν (Bladimir Putin) και πετάει σπόντες εναντίον της θρησκείας.

Ύστερα από την προκλητική και βλάσφημη περφόρμανς όπως την αποκάλεσαν οι Ρώσοι αλλά και οι θρήσκοι παγκοσμίως, εξόργισαν τον Πρόεδρο της Ρωσίας, συνελήφθησαν αρχές Αυγούστου και ήταν υπό κράτηση μέχρι τη δίκη τους. Όλο αυτό το διάστημα πολλά συγκροτήματα και τραγουδιστές όπως οι Red Hot Chili Peppers, Black Keys, Moby, Μαντόνα (Madonna), Πολ Μακ Κάρτνει(Paul McCartney), Bjork δήλωσαν πως είναι υπέρ τους και τους στήριζαν στις συναυλίες και τις συνεντεύξεις τους και παράλληλα δημιούργησαν ένα τεράστιο κίνημα υπέρ τους σ όλο τον κόσμο.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου είναι έτοιμη: Οι Maria Alekhina , Nadezhda Tolokonnikova και Yekaterina Samutsevich κατηγορούνται για χουλιγκανισμό, υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος, διατάραξη δημόσιας τάξης και θα πάνε φυλακή για τρία χρόνια την ώρα που έξω από το δικαστήριο είχαν μαζευτεί παρα πολλοί εχθροί και υποστηρικτές τους.

Οι δικηγόροι των τριών κοριτσιών άσκησαν έφεση προκειμένου να πετύχουν την αθώωση τους , σήμερα κυκλοφόρησαν το καινούριο τους κομμάτι "Putin Lights up the fire" και η Guardian έχει φτιάξει ένα βίντεο με φωτογραφίες και αποσπάσματα από βίντεο με τη punk mπάντα και τους φανς τους. Κι όλα αυτά την εποχή που υποτίθεται έχουν όλοι οι καλλιτέχνες ελευθερία έκφρασης…

Κ.Π