Ο Χίτλερ με λοφίο και φούστα καν-καν...

09.03.2012
Οι Γερμανοί ξανάρχονται και καταλαμβάνουν τη σκηνή της Μονής Λαζαριστών. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος τιμά τα 20 χρόνια από τoν θάνατο του Αλέκου Σακελλάριου με την παράσταση «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα.

Πρόκειται για μια απολαυστική κωμωδία η οποία αποτελεί καθρέφτη της μεταπολεμικής Ελλάδας και που αποδεικνύεται, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, προφητικά επίκαιρη. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών την Κυριακή 18/03/12. Με την παράσταση αυτή το ΚΘΒΕ τιμά τα 20 χρόνια από τoν θάνατο του Αλέκου Σακελλάριου.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται και καταλαμβάνουν τη σκηνή της Μονής Λαζαριστών, για να μας χαρίσουν άφθονο γέλιο. Μια κωμωδία αγαπημένη, που αποτελεί καθρέφτη της μεταπολεμικής Ελλάδας και που αποδεικνύεται, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, προφητικά επίκαιρη.


Συγγραφείς: Αλέκος Σακελλάριος και Χρήστος Γιαννακόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας
Δραματουργική επεξεργασία: Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης
Μουσική επιμέλεια: Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης
Σκηνικά: Δέσποινα Ντάνη
Κοστούμια:Χρήστος Μπρούφας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιορδάνης Αϊβάζογλου
Οργάνωση παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου

Ηθοποιοί
Αργυριάδης Πάνος, Γιαννοπούλου Δέσποινα, Γούναρης Μιχάλης, Θυμιοπούλου Ελένη, Καλούδης Έκτωρ, Καραμήτρη Μαρία, Καύκας Γιώργος, Κολοβός Νίκος, Κοντός Δημήτρης, Κορτσαρίδου Αννέτα, Σαρμή Εύη, Σεϊμένης Βασίλης, Τσακίρης Αλέξανδρος.

Η ημερομηνία λήξης των παραστάσεων είναι προσεγγιστική
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (18/03/2012 - 29/04/2012)