Αναπάντεχες Λογοτεχνικές Συναντήσεις στο Γκαίτε

09.03.2012
Τέσσερις διακεκριμένοι πολίτες της Αθήνας, τέσσερα γερμανικά βιβλία, μια λογοτεχνική βραδιά με πρωταγωνιστές τους αναγνώστες.

Τέσσερις διακεκριμένοι πολίτες της Αθήνας, τέσσερα γερμανικά βιβλία, μια λογοτεχνική βραδιά με πρωταγωνιστές τους αναγνώστες.

ΛΕΝΑ ΔΙΒΑΝΗ / ΤΑΤΙΑΝΑ ΛΥΓΑΡΗ / ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ / ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ.

Ποιο είναι το αγαπημένο γερμανικό βιβλίο του αρχιτέκτονα Μιχάλη Φωτιάδη; Ποιό βιβλίο ενθουσιάζει τη σκηνοθέτιδα και ηθοποιό Τατιάνα Λύγαρη, ποιό βιβλίο αρέσει στον Ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο και ποιό γερμανικό βιβλίο τράβηξε το ενδιαφέρον της ιστορικού και καθηγήτριας Λένα Διβάνη;

Συντονισμός: Ιωάννης Καλλιφατίδης

Ακούμε συνήθως συγγραφείς να διαβάζουν από τα βιβλία τους, ν’ απαντούν στις ερωτήσεις μας, να κουβεντιάζουν με το κοινό. Οι «αναπάντεχες λογοτεχνικές συναντήσεις», μια σειρά που το Goethe-Ιnstitut ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, προσεγγίζουν τα βιβλία από τη σκοπιά των αναγνωστών και δίνουν το βήμα και το λόγο σε πολίτες της χώρας.

Το Goethe-Institut καλεί αναγνώστες απ’ όλους τους τομείς της καλλιτεχνικής, επιστημονικής και δημόσιας ζωής της Ελλάδας, να παρουσιάσουν με όποιο τρόπο εκείνοι επιλέξουν το γερμανικό βιβλίο που έχουν αγαπήσει.
Το κάθε βιβλίο έχει πολλές πτυχές, όπως και ο άνθρωπος που το διαβάζει. Κι ο κάθε αναγνώστης βιώνει τον κόσμο του βιβλίου με το δικό του τρόπο, γι’ αυτό και κάποια βιβλία μας αγγίζουν περισσότερο και γίνονται τα αγαπημένα μας.
Ας γνωρίσουμε τα αγαπημένα των τεσσάρων ανθρώπων που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Ινστιτούτου ή ας τα ξαναγνωρίσουμε έτσι όπως τα διάβασαν και τα προσέγγισαν αυτοί οι τέσσερις αναγνώστες.

Η σειρά θα συνεχιστεί με άλλη «παρέα αναγνωστών».
Τα βιβλία και ο τρόπος παρουσίασης θ’ αποτελούν πάντα έκπληξη.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, 20:30
στο Goethe-Institut, Ομήρου 14-16,
Τηλ. 210 36 61 000

Είσοδος ελεύθερη