O Μάικλ επιστρέφει στο σπίτι...

09.03.2012
Ο 25χρονος Λονδρέζος που κέρδισε το BBC – Sound of 2012, σκαρφαλώνει με αστραπιαία ταχύτητα στα chatrs.

Σημειώστε αυτό το όνομα, Μάικλ Κιγουανούκα (Michael Kiwanuka), θα το ακούσετε πολλές φορές μέσα στο 2012.

Ο 25χρονος Λονδρέζος κέρδισε το BBC – Sound of 2012, μια σημαντική διάκριση που υποδεικνύει τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο Βρετανό καλλιτέχνη της χρονιάς. Την επόμενη μέρα το Home Again, το ντεμπούτο του άλμπουμ μπήκε στο top 5 του Amazon & του iTunes pre-order charts.

Και ξαφνικά, το αγόρι που αγαπούσε τους στίχους του Μπομπ Ντίλαν (Bob Dylan) και την εύθραυστη και ατμοσφαιρική χροιά της φωνής του Μάρβιν Γκέι (Marvin Gaye), και που μέχρι πριν από κάποια χρόνια εργαζόταν ως κιθαρίστας σε ροκ μπάντες, ενώ μέχρι πρότινος «άνοιγε» τις συναυλίες της Αντέλ, βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Και αν όντως αναρωτιέστε ποιος είναι ο Μάικλ, διαβάστε απλά την ιστορία του...

Στα 14 του χρόνια καθώς μεγάλωνε –με τους μετανάστες από την Ουγκάντα γονείς του– στο νότιο Λονδίνο ακούγοντας Nirvana και Radiohead, σε ένα τεύχος του περιοδικού Mojo με μια συλλογή soul κομματιών, ανακάλυψε το (Sittin’ On) The Dock Of The Bay του Οτις Ρέντινγκ. Και κόλλησε…

«Αυτό το τραγούδι ήταν για μένα ολόκληρος ο κόσμος. Αισθάνθηκα ότι εκεί υπήρχε περισσότερη αλήθεια από ότι σε οποιοδήποτε βιβλίο είχα ως τότε διαβάσει, ή ταινία που είχα ως τότε δει. Δεν ήταν μόνο η φωνή του ή το τραγούδι που με συγκίνησε, ήταν η ποίηση και η μουσική που είχε μέσα του», λέει ο ίδιος.

Στα 16 του ο Κιγουανούκα ξεκίνησε να γράφει τα δικά του τραγούδια. Στη συνέχεια περιπλανήθηκε και δούλεψε ως μουσικός ώσπου ο leader των The Bees, Πολ Μπάτλερ (Paul Butler), τον κάλεσε στο Isle Of Wight –το studio του συγκροτήματος– να δουλέψουν από κοινού τα τραγούδια του. Έτσι προέκυψε το Home Again και ο Μάικλ άρχισε να λέει τις δικές του ιστορίες.

Απολαύστε το συγκλονιστικό τραγούδι του, Tell Me A Tale the breezy feel of Van Morrison’s Moondance & The Way Young Lovers Do. Νιώστε τη δύναμη του Home Again, όπου η επανάληψη των στίχων δίνει στο σύνολο έναν εξαιρετικά σπαραχτικό τόνο, κάνοντας πολλούς από μας να ανατρέξουμε άθελά μας σε εποχές που η μουσική γραφόταν με κεφαλαίο Μ.

Home Again Tracklist:

01. Tell Me A Tale
02. I’m Getting Ready
03. I’ll Get Along
04. Rest
05. Home Again
06. Bones
07. Always Waiting
08. I Won’t Lie
09. Any Day Will Do Fine
10. Worry Walks Beside Me

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ UNIVERSAL MUSIC